3.8.6. Demiryolu geçitleri

Demiryolu geçitlerinin demiryolu geçitleri kategorisindeki objeler olarak haritaya eklenmesi için aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi gerekir:

  • Bir otomobil yolu ile kesiştiği,
  • Demiryolu geçidinin faal olduğu (kapalı veya terk edilmiş olmadığı),
  • Demiryolu geçidinin kaldırılır bariyer, trafik ışığı veya trafik görevlisiyle yönetildiği,
  • Demiryolu geçidinin yönetilir olmamasına karşın 6. Sınıf veya üstü bir yolla kesiştiği, ayrıca demiryolu geçidinden sonra çıkmaza uğrayan sanayi amaçlı bir demiryolu hattının bir parçası olmadığı.

Demiryolu geçitlerini işaretlerken şöyle bir genelleştirme kuralına uyulmalıdır: Çok hatlı bir demiryolunun bölümleri bir otomobil yolu ile kesişiyorsa haritada "Demiryolu geçidi" olmak üzere tek bir trafik seyir koşulu uygulanır. Bu trafik seyir koşulu, otomobil yol ağının adı geçen demiryolu hattının orta çizgisiyle kesişme noktasından başlayarak geçerlilik kazanmalıdır:

Bir istisna olarak, demiryolu hatlarının otomobil yolu ile kesişme noktaları arasında bazı yol ağı dalları kalmışsa bu kesişmelerin her biri için “Demiryolu geçidi” trafik seyir koşulu uygulanır:

3.8.6.1. Demiryolu geçitleri çizim kuralları

Demiryolu geçitleri yol ağının düğüm noktalarında belirlenir.

Yol ağı düğüm noktası bilgi kartından bir obje oluşturmak için, yol bölümünü demiryolu geçidini görüntülemek istediğiniz konumda bölmelisiniz. İstenilen noktada bir kesişme zaten mevcutsa, ek bir kesişme oluşturulmasına gerek yoktur:

Haritada obje oluştururken, Yandex Map Editor arayüzünün ana menüsündeki Oluştur → Demiryolu geçidi seçeneği kullanılırsa istenilen noktada yol kesişimi objesi haritada otomatik olarak oluşturulur:

Gerekirse "Demiryolu geçidi" koşulunun uygulandığı yol bölümleri düzenlenebilir: