Bu video, bir yemek tarifi videosu olup, sunucu mutfağında kahvaltılık yağ çekmeyen peynirli pişi yapımını göstermektedir.. Videoda kabartma tozu ile yapılan, mayalı olmayan peynirli pişi tarifi adım adım anlatılmaktadır. Önce hamur hazırlanıp yoğrulduktan sonra, iki farklı yöntemle (yumurta büyüklüğünde bezeler halinde veya büyük açılıp bardakla kesilerek) peynirli veya sade pişi yapımı gösterilmektedir. Son olarak, yağda kızartılan pişi'nin içi boş, dışı çıtır çıtır olduğu ve iç kısmının güzel olduğu vurgulanmaktadır.
Patates, mutfağın temel malzemelerinden biridir. Kırmızıdan beyaza kadar farklı renklerde türleri bulunur. Her patates türü farklı tariflerde kullanılabilir
Peynirli börekler ekonomik ve sevilen bir tariftir. Çay, kahvaltı ve akşam yemeği için uygundur. Fırın kullanmadan da hazırlanabilir
Bu video, bir yemek tarifi anlatımıdır. Sunucu, mutfağında fırında mısır unlu hamsi yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda fırında çıtır hamsi yapımı için gerekli malzemeler (1 kg hamsi, 1 kase mısır unu, 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz) tanıtılmakta ve hazırlama aşamaları detaylı olarak gösterilmektedir. Sunucu, hamsilerin temizlenmesi, tuzlanması, mısır ununa bulanması ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilmesi sürecini anlatmaktadır. Hamsilerin 200 derece fırında 30 dakika pişirildiği ve son beş dakikada ızgara bölümünün açılabileceği belirtilmektedir.
Limon kabuğu aromalı çıtır kanat tarifi. Cips kaplı tavuk kanatları pratik bir alternatif. Mangal tadında tavuk kanatları evde yapılabilir
Kajun baharatı patatese en çok yakışan baharatlardan biridir. Cajun baharatı özellikle fırınlanmış patatese cips lezzeti verir. Köfteci Yusuf patates baharatı 150g'lık plastik ambalajda satılır
Ramazan pidesi iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Artan pideler iftar sonrası değerlendirilebilir. Bayat pideler bazı tariflerde kullanılabilir
Bu video, bir yemek tarifi videosu olup, sunucu mutfağında dışarıdaki simitleri aratmayacak ev yapımı simit tarifini paylaşıyor.. Videoda simit yapımı adım adım gösteriliyor. Önce hamur hazırlanıyor (süt, ılık su, kuru maya, sıvı yağ, tuz, şeker ve un), ardından mayalanıyor. Ardından hamur parçalara ayrılıyor, örgü şeklinde şekillendiriliyor, pekmezli suya ve kızarmış susama bulanıyor ve fırında pişiriliyor. Sunucu, hamurun doğru kıvamını, susamın kavrulmuş olması gerektiğini ve fırında su koymanın önemini vurguluyor. Simitler 30 dakikada pişiyor ve hem çıtır çıtır hem de yumuşacık oluyor.
Bu video, bir yemek tarifi anlatımıdır. Sunucu, izleyicilere peynirli patates topları yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda peynirli patates toplarının yapılışı detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce patatesler haşlanıp ezilir, ardından kaşar peyniri eklenir ve toplar şekillendirilir. Toplar önce yumurta-süt-un karışımına, sonra ekmek kırıntılarına bulanır ve son olarak yağda kızartılır. Tarif, patates toplarının dışının çıtır ekmek kırıntısından, içlerinin yumuşacık patates ve akışkan peynirden oluştuğunu göstererek sonlanır.
Tarif Elizan tarafından geliştirilmiş ve paylaşılmıştır. Tavuk butu veya pirzola ile yapılabilir. Bir yumurta ile 6 but kızartılır
Bu video, "Nefis Yemek Tarifleri" kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu tarafından paçanga böreği yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda özenli davet sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan paçanga böreğinin yapılışı anlatılmaktadır. Tarif, biberlerin sotelemesiyle başlayıp, hazır yufkanın üçgen parçalara kesilmesi, iç harç hazırlama (domates, kaşar peyniri ve pastırma), böreklerin sarılması ve kızartılması aşamalarını içermektedir. Hazırlanan çıtır çıtır paçanga börekleri davetlerde ve toplantılarda servis edilebilir.
Bu video, "Alevle Mutfak Aşkına" kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu hazır yufka ile çıtır çıtır ıspanaklı börek yapımını göstermektedir.. Videoda ıspanaklı börek yapımı adım adım anlatılmaktadır. Önce yarım kilogram kuzu ıspanak ve bir adet kuru soğan doğranıp baharatlarla karıştırılıyor, ardından sıvı yağ ve süt karışımı ile sos hazırlanıyor. Dört adet yufka kullanılarak her biri soslanıp katlanıp iç harçla dolduruluyor, rulo haline getiriliyor ve fırında pişiriliyor. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilerek 180 derecelik fırında 35 dakika pişiriliyor.
Bu video, "Defterimdeki Tarifler" kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu dışının çıtır çıtır, içinin yumuşacık pişen soğan halkası tarifini paylaşıyor.. Videoda soğan halkası yapımı adım adım gösteriliyor. Önce mısır gevreği, un, nişasta, tuz ve karabiber karışımı hazırlanıyor, ardından soğanlar doğranıp bu harçla karıştırılıyor. Daha sonra yumurta ve maden suyu eklenerek harç tamamlanıyor. Soğanlar önce harçla, sonra mısır gevreğiyle bulanıyor ve derin tencerede kızartılıyor. Sunucu, bu tarifin orijinal soğan halkasına en yakın tadı verdiğini belirtiyor ve soğan halkasının çıtır tavuk veya patates kızartması ile servis edildiğini söylüyor.
Bu video, bir yemek tarifi anlatımıdır. Sunucu, kat kat çıtır çıtır kıymalı börek yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda kıymalı börek yapımı için gerekli malzemeler ve hazırlama aşamaları detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce soğan ve kıyma kavrulur, ardından yufka tereyağı ve unla kat kat yapılır. Son olarak kıymalı harç eklenerek rulo haline getirilir, yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişirilir. Sunucu, yufka ve kıyma miktarının orantılı olması gerektiğini ve böreğin çıtır çıtır ve kat kat lezzetini elde etmek için özel bir yufka hazırlama tekniğini vurgulamaktadır.
Bu video, "Bu Neslinden Tarifler" kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu mayasız pişi yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda mayasız pişi yapımı için gerekli malzemeler (yoğurt, ayçiçek yağı, yumurta, kabartma tozu, tuz ve un) ve hazırlama aşamaları detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce hamur hazırlanıp yoğrulduktan sonra şekil verilip, son olarak yağda kızartılmaktadır. Sunucu, hamurun yumuşak kıvamlı olması gerektiğini ve ekstra un katmamanın önemini vurgulamaktadır. Hazırlanan pişi, dışının çıtır çıtır, içinin yumuşacık ve pamuk gibi olduğu belirtilmektedir.
Bu video, Nesli'nin "Nesli'den Tarifler" kanalında paylaştığı bir yemek tarifi videosu. Nesli, izleyicilere kolay, pratik ve lezzetli mayasız pişi yapımını gösteriyor.. Videoda mayasız pişi yapımı adım adım anlatılıyor. Önce yoğurt, ayçiçek yağı, yumurta, kabartma tozu, tuz ve un karıştırılarak hamur hazırlanıyor. Ardından hamur cevizden biraz daha büyük parçalara ayrılıyor, ortasına delik açılıyor ve ayçiçek yağıda kızartılıyor. Sonuç olarak, dışının çıtır çıtır, içi yumuşacık pamuk gibi ve yağ çekmeyen lezzetli pişi elde ediliyor.
Bu video, "Nefis Yemek Tarifleri" kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu çıtır çıtır patlıcanlı börek yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda patlıcanlı börek yapımı için gerekli malzemeler ve aşamalar detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce patlıcanların hazırlanması, ardından soğan, biber ve domatesle iç harç yapımı, özel sos hazırlama, yufkaların sarılması ve fırında pişirilmesi aşamaları gösterilmektedir. Sunucu, hamur açmadan pratik bir şekilde hazırlanan bu lezzetli böreğin pişirme süresini ve pişirme ayarlarını da paylaşmaktadır.
Bu video, bir yemek tarifi anlatımıdır. Sunucu, çıtır çıtır soğan halkası yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda soğan halkası yapımı için gerekli malzemeler ve hazırlama aşamaları detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce soğanların kabuklarının soyulması ve halka halinde doğranması, ardından un, mısır unu, nişasta, kabartma tozu ve tuz ile bulamaç hazırlanması gösterilmektedir. Son olarak soğan halkalarının yumurta, galeta unu ve bulamaç sırasıyla bulanıp yağda kızartılması anlatılmaktadır. Tarif, mayonez, ketçap veya hardalla servis edilebileceği bilgisiyle sonlanmaktadır.