5 dakikada patates yemeği yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: 4 adet orta boy patates; 1 adet büyük boy kuru soğan; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1,5 su bardağı sıcak su; 1 çay kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber. Yapılışı: 1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve küp küp doğrayın. 2. İncecik doğradığınız kuru soğanı, zeytinyağını koyduğunuz bir tencerede pembeleşene dek kavurun. 3. Ardından salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. 4. Patatesleri ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra, üstlerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. 5. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve patatesler yumuşayana dek pişirin. 6. Sıcak sıcak servis edin. Bu tarif, 2 kişilik porsiyon için geçerlidir.