Simli pasta yapmak için gerekli malzemeler: Pandispanya için: 4 yumurta, 200 gram şeker, 100 gram nişasta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı soda, bir minik tutam tuz. Krema için: 400 ml pastacı kreması, 600 gram bitter çikolata, isteğe göre ara katlara meyve veya çikolata parçacıkları veya fıstık. Süsleme için: Beyaz şeker hamuru, gümüş renkte gıda toz renklendiricisi, yenilebilir sim. Yapılışı: 1. Krema yapımı: Sıvı kremayı orta ateşte kaynatın, ocaktan alıp bitter çikolataları ekleyin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 2. Pandispanya hazırlama: Yumurtayı, şekeri ve tuzu mixerle beyaz köpük olana kadar çırpın, sıvı malzemeleri ekleyip 3 dk daha çırpın, kuru malzemeleri spatula ile karıştırın ve 180°C fırında 35-40 dk pişirin. 3. Montaj: Keki ortadan ikiye kesin, her kata krema ve meyve ekleyin. 4. Kaplama: Şeker hamuruyla pastayı kaplayın, çiçek desenli baskı yapıp su yardımıyla yapıştırın. 5. Süsleme: Simleri her yerine serpiştirin. Pastanın üzerine jelatin konulması, simlerin uçmaması için önemlidir.