Pizza hamurunun püf noktaları şunlardır:
- Maya Seçimi ve Aktivasyonu: Yaş maya veya kuru maya kullanılabilir 13. Maya, toz şeker ve ılık su ile karıştırılarak aktifleştirilmelidir 13.
- Un Eleme: Hamurun havalanmasını sağlamak için un elenmelidir 1. Pizza yapımında mümkünse pizza unu, yoksa ekmeklik veya baklavalık un kullanılmalıdır 1.
- Zeytinyağı Kullanımı: Maya karışımı ve elenmiş un yoğrulduktan sonra, hamur üzerinde zeytinyağı gezdirilmelidir 1.
- Mayalanma Süresi: Hamur iki katına çıkana kadar mayalanmalıdır 13. Yaz aylarında mayalama süresi daha kısadır, kış aylarında ise hamur ılık fırında bekletilerek daha hızlı mayalanabilir 1.
- Hamurun Şekillendirilmesi: Hamur bezelere ayrılıp tepsi boyutunda açılmalı, kenarları kıvırarak bastırılmalıdır 12.
- Pişirme: 180 derecede 10 dakika piştikten sonra, üzerine sos ve malzemeler eklenerek 200 derecede 20-25 dakika daha pişirilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: