Buradasın
Pizza hamurunun püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pizza hamurunun püf noktaları:
- Maya kullanımı: Kuru veya yaş maya kullanılabilir, ancak mayayı aktifleştirmek için ılık su ve toz şeker eklenmeli, 5 dakika dinlendirilmelidir 12.
- Un seçimi: Pizza unu yoksa baklavalık veya ekmeklik un kullanılabilir 12. Eleme işlemi, unun havalanmasını ve daha kabarık bir hamur elde edilmesini sağlar 12.
- Yoğurma: Hamur, ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğrulmalıdır 12.
- Mayalanma: Hamur, iki katına çıkana kadar mayalanmalıdır 12. Kış aylarında ılık bir fırında, yaz aylarında ise daha kısa sürede mayalanır 12.
- Şekil verme: Hamur, tezgaha alınıp havası çıkarıldıktan sonra birkaç dakika yoğrulmalı, ardından tepsiye uygun boyutta açılmalıdır 12.
- Pişirme: 200-220 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilmelidir 12.
- Sos ve malzeme ekleme: Hamur pişmeden önce üzerinde çatal ile delikler açılmalı, sos ve malzemeler eklenmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: