Kayseri'nin en güzel yağlaması nasıl yapılır?
Kayseri'nin en güzel yağlamasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz: Malzemeler: Hamur için: 4 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı bitkisel sıvı yağ, 1 çorba kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı kuru maya. İç harç için: 350 gram dana kıyma, 1 tatlı kaşığı şeker, 3 adet domates, 1.5 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Bir kaba unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. 2. Ilık süt, maya, tuz, şeker ve sıvı yağı ilave edin. 3. Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. 4. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatın ve 40 dakika mayalanmaya bırakın. 5. Mayalanan hamuru bezeler halinde bölün ve 10 dakika daha mayalandırın. 6. İç harcı için soğanları küp küp doğrayın ve tavada kıyma ve sıvı yağ ile soteleyin. 7. Soğanlar kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin. 8. Karışıma salça ekleyin ve pişmesi için bekleyin. 9. Yavaş yavaş 1/2 su bardağı su eklerken tuz ve karabiberi de atıp karıştırın. 10. 5 dakika pişirip ocaktan alın. 11. Oklava yardımıyla bezeleri açın. 12. Yapışmaz tavayı ocağa alın ve ısıtın. 13. Açtığınız hamurları önlü arkalı tek tek pişirin. 14. Tüm yufkalar piştikten sonra harcı dökün ve ardından diğer yufka ve harç ile kat çıkın. 15. Tüm harç ve yufka bittiğinde maydanozla süsleyerek servis edin.
Kayseri'nin en güzel yağlaması nasıl yapılır?