Kıyma ile hangi pilavlar yapılır?
Kıyma ile çeşitli pilavlar yapılabilir, işte bazıları: 1. Kemeli Pilav: 2 su bardağı pirinç, 300 gr kuşbaşı et, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 kg keme, 1 büyük kuru soğan ve 3 yemek kaşığı sadeyağ ile hazırlanır. 2. Kengerli Pilav: 1 kg kenger, 2 su bardağı pilavlık bulgur, 4 yemek kaşığı sadeyağ ve 4 bardak su ile yapılır. 3. Kıymalı Meyhane Pilavı: 2 su bardağı pirinç, 250 gram kıyma, 1 adet büyük boy soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 4 su bardağı et suyu veya sıcak su ile hazırlanır. 4. Fırın Kıymalı Pilav: Hazırlanan kıymalı pilav fırın tepsisine alınıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek 180 derece fırında pişirilir.
Kıyma ile hangi pilavlar yapılır?