Gut hastalarının tüketmemesi gereken bazı gıdalar: Sakatatlar: Karaciğer, böbrek, beyin, işkembe gibi organ etleri. Aşırı miktarda kırmızı et: Dana, kuzu, koyun eti. Kabuklu deniz ürünleri: Midye, karides, istiridye. Küçük ve yağlı balıklar: Hamsi, sardalya. Alkol: Özellikle bira ve sert alkollü içecekler. Yüksek fruktozlu mısır şurubu içeren içecekler: Gazlı içecekler, şekerli meyve suları. Yağ oranı yüksek gıdalar: Tam yağlı süt ve krema, tereyağı, kızartmalar. Mayalı yiyecekler: Bira mayası takviyeleri. Katı yağlar: Margarin, trans yağ içeren atıştırmalıklar. Gut hastaları, beslenme düzenleri hakkında bir beslenme uzmanından yardım almalıdır.