B12 vitamini seviyesini en çok yükselten besinler hayvansal gıdalardır. İşte bunlardan bazıları: Kırmızı et: Dana ciğeri ve biftek gibi gıdalar B12 bakımından oldukça zengindir. Kümes hayvanları: Tavuk ve hindi eti gibi beyaz etler de iyi birer B12 kaynağıdır. Balık ve deniz ürünleri: Somon, ton balığı, sardalya, midye ve alabalık B12 vitamini içerir. Yumurta: Yumurta sarısı, B12 açısından zengin bir besindir. Süt ve süt ürünleri: Süt, peynir, yoğurt gibi ürünler B12 vitamini içerir. Vegan ve vejetaryenler için ise zenginleştirilmiş bitkisel ürünler (örneğin, soya, badem ve yulaf sütü) B12 vitamini alımına katkı sağlar. B12 eksikliği durumunda, doktor kontrolünde oral takviyeler veya enjeksiyonlar da kullanılabilir.