• Buradasın

    San Sebastian cheesecake püf noktası nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    San Sebastian cheesecake yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:
    1. Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Tüm malzemelerin, özellikle yumurtaların oda sıcaklığında olması önemlidir 23.
    2. Yumurtaların Tek Tek Eklenmesi: Yumurtaları harca teker teker ekleyip, her birini ayrı ayrı çırpmak gerekir 34.
    3. Peynir Seçimi: Krem peynir yerine, sürülebilir beyaz peynir kullanmak daha iyi bir lezzet elde etmenizi sağlar 2.
    4. Pişirme ve Soğutma: Cheesecake'i 240 derecede 15 dakika kızartıp, ardından fırının derecesini 200'e düşürerek 20 dakika daha pişirmek ve sonrasında fırının kapağını aralayıp ilk sıcaklığının geçmesini beklemek önemlidir 2. Soğutma aşamasında ise oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra en az 8 saat, tercihen 1 gün buzdolabında bekletmek gerekir 23.
    5. Kalıbın Yağlanması: Kelepçeli kalıbı yağlı kağıt ile kapladıktan sonra tereyağ ile hafifçe yağlamak önerilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir