Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayvanın kararmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Limon suyu kullanmak 135. Ayvalar dilimlendikten sonra limon suyu damlatıldığında, kararmaları önlenebilir 135.
- Buzdolabında saklamak 12. Ayvalar buzdolabında saklanırken, kağıt havluya sarmak veya delikli torbalarda muhafaza etmek, nemle doğrudan temasını engelleyerek kararmayı geciktirebilir 12.
- Şoklama yöntemi 3. Ayvalar, kaynar suya daldırılıp hemen ardından soğuk suya alınarak enzim aktivitesi durdurulabilir ve kararmayı önlenebilir 3.
- Doğru saklama koşulları 123. Ayvalar, serin ve gölgede, üst üste gelecek şekilde değil, yatay bir yüzeye hafif aralıklı olacak şekilde saklanmalıdır 123.
Ayvanın kararmaması için uygulanan yöntemlerin etkisi, meyvenin olgunluk derecesine göre değişebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: