• Buradasın

    Konserveler

    Özetteki ilgi çekici içerikler

    • History and Processing of Canned Fish

      Canned fish is processed and sealed in airtight containers for preservation. Fish requires sterilization at 116-130°C to prevent microbial growth. Canning provides shelf life of 1-5 years

      • en.wikipedia.org
    • Ev Yapımı Çilek Reçeli Tarifi

      Bu video, Gülay'ın mutfağından bir yemek tarifi videosu olup, Gülay tarafından ev yapımı çilek reçeli yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda dört kilo çilekten tam kıvamında, berrak renkli ve uzun süre bozulmayacak çilek reçeli yapımı anlatılmaktadır. Tarif, çileklerin temizlenmesi, şekerle bir gece bekletilmesi, kaynatılması, süzülmesi ve güneşte bekletilmesi aşamalarını içermektedir. Ayrıca reçelin konserve edilmesi için kavanozların hazırlanması ve doldurulması da detaylı olarak gösterilmektedir. Video, reçel yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalarını da içermektedir.

      • youtube.com
    • Gooseberries Taste and Usage

      Gooseberries taste sweet-sour like lemons and grapes. They are about cherry tomato size with firm edible skin. Ripe berries are red-purple, while green ones are less ripe. Seeds are noticeable and add crunch to the snack

      • wikihow.com
    • Konserve Analizleri Modülü

      Konservelerde bombaj ve sızıntı kontrolü inkübasyon testiyle yapılır. Konservelerin kendine özgü rengi ve görünümü olmalıdır. Katı kısım homojen şekilli ve sert olmalıdır. Dolgu sıvısı berrak ve tortusuz olmalıdır. Tat ve koku normal, yabancı tat ve koku olmamalıdır

      • megep.meb.gov.tr
    • Kapya Biber Konservesi Tarifi

      Bu video, "Alevle Mutfak Aşkına" kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu kapya biber ile yapılan nefis bir köz biber konservesi tarifini paylaşıyor.. Videoda 7 kilogram kapya biber kullanılarak konservenin tüm aşamaları detaylı olarak gösteriliyor. Önce biberler temizlenip fırında 250 derecede 15 dakika közleniyor, ardından kabukları soyuluyor. Daha sonra sarımsak, kaya tuzu, toz şeker, limon tuzu ve sirke ile birlikte cam kavanozlara dolduruluyor. Son olarak kavanozlar soğuk fırında kaynatılıyor, vakumlanıyor ve ters çevrilerek bir gün bekletiliyor. Tarif, market konservelerinden daha lezzetli ve parlak sonuçlar veriyor.

      • youtube.com
    • Kış İçin Közlenmiş Kapya Biber Konserve Tarifi

      Bu video, bir yemek tarifi videosu olup, sunucu kış için közlenmiş kapya biber konserve yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda sirke ve sarımsak kullanılmadan hazırlanan közlenmiş kapya biber konserve tarifi detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce kavanoz ve kapakların hazırlanması, ardından biberlerin temizlenmesi, fırında közlenmesi, kabuklarının soyulması ve kavanozlara doldurulması gösterilmektedir. Son olarak konservelerin vakumlanması ve saklanması için gerekli adımlar paylaşılmaktadır. Hazırlanan konserve, kış aylarında çeşitli meze, salata ve kahvaltılık tariflerde kullanılabilmektedir.

      • youtube.com
    • Çizme Zeytin Yapımı

      Bu video, bir kişinin mutfağında çizme zeytin yapımını adım adım gösterdiği bir eğitim içeriğidir. Konuşmacı, kendi bahçesinden topladığı zeytinleri kullanarak çizme zeytin hazırlama sürecini anlatmaktadır.. Videoda çizme zeytin yapımının tüm aşamaları detaylı olarak gösterilmektedir. Önce zeytinlerin temizlenmesi, ardından çizme aparatı veya bıçakla çizilmesi, tuzlu suya konulması ve son olarak tuzlu su hazırlanması anlatılmaktadır. Konuşmacı, zeytinlerin bir yıldan fazla erimeden saklanabileceğini ve uzun süre tüketmek isteyenler için beş litrelik bidonlar tercih edilebileceğini belirtmektedir.

      • youtube.com
    • Uzun Süre Saklanabilen Gıdalar ve Saklama Yöntemleri

      Gıdaların ömrü, doğru saklama koşullarına bağlıdır. Bazı gıdalar doğal olarak yıllarca bozulmadan saklanabilir. Raf ömrü uzun olan her gıda sağlıklı olmayabilir

      • defya.com.tr
    • Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi

      Bu video, Binnur'un Mutfağı kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu tarafından kırmızı pancar turşusu yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda üç adet orta boy kırmızı pancar kullanılarak tam kıvamında, tam ölçülü pancar turşusu yapımı anlatılmaktadır. Tarif, pancarların temizlenmesi ve doğranması ile başlayıp, ön pişirme aşaması, malzemelerin (kaya tuzu, toz şeker, limon tuzu, üzüm sirkesi, arıtıcı su) eklenmesi, kavanozlara doldurulması ve kapatılması ile devam etmektedir. Turşunun iki gün sonra tüketilebileceği ve kapağı açılmadığı sürece iki yıl boyunca dayanabileceği belirtilmektedir.

      • youtube.com
    • Gemlik Zeytin Yapımı

      Bu video, bir kişinin Gemlik zeytin yapımını adım adım gösterdiği bir eğitim içeriğidir.. Videoda Gemlik zeytin yapımının tüm aşamaları gösterilmektedir. Önce ezikleri, çürükleri ve taşları ayıklanan zeytinler kavanoza konulur, ardından kilo başına bir kahve fincanı yakın tuz eklenir. Kavanozun içindeki tuzun zeytinleri yayılması için her gün en az bir kere yuvarlanması gerektiği vurgulanır. Ayrıca kavanozun kapağının açık bırakılması ve içindeki gazın alınması gerektiği belirtilir.

      • youtube.com
    • Bitkisel Sıvı Yağlı Fasulye Pilaki Konservesi Standardı

      Standart bitkisel sıvı yağlı fasulye pilaki konservesini kapsar. Zeytinyağlı ve yemeklik olmak üzere iki tipe ayrılır

      • baib.gov.tr
    • Bamya Konservesi Yapımı ve Yemeği

      Bu video, bir yemek tarifi videosu olup, sunucu mutfağında bamya konservesi yapımını adım adım göstermektedir.. Video, bamya konservesinin tüm aşamalarını kapsamaktadır: bamyanın temizlenmesi, domatesle doldurulması, limon tuzu ve su eklenmesi, kavanozların kaynatılması ve saklanması. Ayrıca, konserveden hazırlanan bamya yemeğinin pişirme aşamaları da detaylı olarak anlatılmaktadır. Sunucu, özellikle ilk defa yapacak olanlar için bamyaları temizleme, kavanozları doldurma ve konservenin saklanması konusunda önemli ipuçları vermektedir.

      • youtube.com
    • İstanbul'da Zehirlenme Olayı ve Zehirlenme Bilgilendirme

      Bu video, bir haber programında sunucuların ve sağlık uzmanı Naçakaya Hoca ile yapılan röportajın yer aldığı bir haber bültenidir. Programda Cansın Helvacı, Ayşen ve Ayça Kaya gibi sunucular yer almaktadır.. Videoda öncelikle İstanbul'da yaşanan bir zehirlenme olayı aktarılmakta, ardından zehirlenme türleri ve önlemleri hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. İlk bölümde Almanya'dan gelen Servet ve Çiğdem Böcek çiftinin çocuklarının hayatını kaybetmesi ve anne-babanın sağlık durumları anlatılırken, ikinci bölümde zehirlenme türleri, özellikle mantar zehirlenmeleri ve botulinum toksini ile ilgili bilgiler paylaşılmaktadır.. Videoda ayrıca zehirlenme belirtileri (bulantı, kusma, kanlı ishal, ateş), 10 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin sağlık kuruluşuna gitmesi gerektiği vurgulanmakta, konserve ürünlerin güvenliği ve evde yapılan konservelerin riskleri ele alınmaktadır.

      • youtube.com
    • Taze Fasulye Konservesi Yapımı

      Bu video, bir yemek tarifi videosu olup, sunucu mutfağında taze fasulye konservesi yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda taze fasulye konservesi yapımının tüm aşamaları detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce fasulyelerin temizlenmesi, doğranması, domatesle pişirilmesi, tuzlanması ve kavanozlara doldurulması gösterilmektedir. Son olarak kavanozların vakumlanması için ters çevrilmesi ve bir gece bekletilmesi gerektiği belirtilmektedir. Video, konservelerin serin, karanlık ve kuru bir yerde saklanabileceği bilgisiyle sonlanmaktadır.

      • youtube.com
    • Çiğdem Patlıcan Konservesi Yapımı

      Bu video, bir yemek tarifi videosu olup, sunucu mutfağında çiğdem patlıcan konservesi yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda çiğdem patlıcan konservesi yapımının tüm aşamaları detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce malzemeler (Urfa patlıcanı, Urfa biberi, kapya biber ve sulu domates) tanıtılıp, patlıcanların şekerle acı suyunun çıkarılması, biberlerin ve domateslerin hazırlanması gösterilmektedir. Ardından şişelerin hazırlanması, malzemelerin sıralı şekilde doldurulması, kapakların sıkı sıkı kapatılması ve tencerede kaynatılması aşamaları anlatılmaktadır. Video, konservelerin bir gece dinlendirilmesi ve kontrol edilmesiyle sonlanmaktadır.

      • youtube.com
    • Kış İçin Közlenmiş Kapya Biber Konserve Tarifi

      Bu video, "Lezzet Sitesi" kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu kış için közlenmiş kapya biber konserve yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda sirke ve sarımsak kullanılmadan hazırlanan közlenmiş kapya biber konserve tarifi detaylı olarak anlatılmaktadır. Tarif, kavanoz ve kapakların hazırlanması, biberlerin temizlenmesi, fırında közlenmesi, kabuklarının soyulması, kavanozlara doldurulması ve vakumlanması aşamalarını içermektedir. Hazırlanan konservenin bir yıl bozulmadan saklanabileceği ve çeşitli yemeklerde kullanılabileceği belirtilmektedir.

      • youtube.com
    • Kozlenmiş Patlıcanlı Kahvaltılık Sos Tarifi

      Bu video, "Nefis Yemek Tarifleri" kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu tarafından kozlenmiş patlıcanlı kahvaltılık sos tarifi paylaşılmaktadır.. Videoda kozlenmiş patlıcanlı kahvaltılık sosunun yapılışı adım adım anlatılmaktadır. Önce patlıcan ve kırmızı biber fırında veya odun ateşinde közleniyor, ardından domates pişiriliyor. Daha sonra patlıcan, biber, havuç, sarımsak ve maydanoz eklenerek blenderdan geçiriliyor. Son olarak tuz, şeker, üzüm sirkesi ve zeytinyağı eklenerek sos hazırlanıyor. Hazırlanan sos kavanozlara doldurularak konserveleniyor ve serin bir yerde veya buzdolabında muhafaza ediliyor.

      • youtube.com
    • Kozlenmiş Biber Konservesi Tarifi

      Bu video, "Alevle Mutfak Aşkına" kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu tarafından hazırlanmış bir kozlenmiş biber konservesi tarifini göstermektedir.. Videoda, çok amaçlı ve çeşitli yemeklerde kullanılabilecek kozlenmiş biber konservesi yapımı adım adım anlatılmaktadır. Tarif, biberlerin temizlenmesi ve ayıklanması ile başlayıp, fırında 200 derecede 10-15 dakika közlenmesi, kabuklarının soyulması, tuzlu şekerli su hazırlanması, sarımsak, sirke ve limon tuzu ile doldurulması ve son olarak tencerede kaynatılarak vakumlanma işlemiyle tamamlanması aşamalarını içermektedir. Sunucu, hazırlanan konservenin salatalarda, mezelerde ve çorbalarda kullanılabileceğini belirtmektedir.

      • youtube.com
    • Konserve Köy Tavuğu Tarifi

      Bu video, "Mutfak Temsiller" kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu ev yapımı konserve köy tavuğu yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda konserve köy tavuğu yapımının tüm aşamaları detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce tavuk parçaları tuzlanıp kavanozlara dizilir, ardından defne yaprağı ve karabiber eklenir. Kavanozlar 250 derecede fokurdamaya başladığında 150 dereceye indirilip 3 saat pişirilir. Hazırlanan konserveler en az bir ay dinlendirilmeli ve salatalarda da kullanılabilmektedir.

      • youtube.com
  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor