Bu video, "nefis yemek tariflerinden" biri olan çilek reçeli yapımını gösteren bir yemek tarifi videosu.. Videoda çilek reçeli yapımı adım adım anlatılıyor. Önce 2 kg çilek ve 8 su bardağı toz şeker bir gece bekletiliyor, ardından orta ateşte 45 dakika kaynatılıyor. Reçelin ocaktan alınmasına yakın yarım limon suyu ekleniyor ve 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra kavanozlara boşaltılıyor.
Tarif 1 kg çilek ve 4 su bardağı şeker gerektirir. Reçel 30-45 dakika kısık ateşte pişirilir. Bir porsiyon 5g olup 11 kalori içerir
Bir tatlı kaşığı çilek reçeli yaklaşık 11 kaloridir. Reçel ortalama 30-45 dakika kaynatılır. Haziran-temmuz aylarında yapılır. Marmelattan farklı olarak meyveler tane tane kullanılır
Bu video, Nurcan'ın Mutfak Aşkı kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu çilek reçeli yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda iki kilo çilek ve iki kilo toz şeker kullanılarak çilek reçeli yapımı detaylı olarak anlatılmaktadır. Tarif, çileklerin temizlenmesi ve şekerle kat kat yerleştirilmesiyle başlayıp, dört-beş saat dinlendirilmesi, tereyağı eklenmesi, çileklerin süzülmesi, şerbetin kaynatılması, limon suyu eklenmesi ve şoklama yöntemiyle renginin korunması aşamalarını içermektedir. Sunucu, reçelin doğru kıvamını ve rengini elde etmek için ateşin ayarlanması ve pişirme süresinin önemini vurgulamaktadır.
Bu video, bir yemek tarifi videosu olup, sunucu mutfağında çilek reçeli yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda, bir kilo çilekten yaklaşık 30 dakikada, saatlerce kaynatmadan ve çilek tanelerini ezmeden çilek reçeli yapımı anlatılmaktadır. Tarif, çileklerin temizlenmesi, şekerle bir gece buzdolabında bekletilmesi, kaynatma süreci, kıvam testi ve kavanozlara doldurma aşamalarını içermektedir. Ayrıca, reçelin uzun ömürlü olması için limon tuzu ve limon suyu kullanımı, kavanozların vakumlanması ve saklama yöntemleri de detaylı olarak açıklanmaktadır.
Bu video, Dilek Mutfağı kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu çilek reçeli yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda çilek reçeli yapımı için gerekli malzemeler (2 kilo çilek, 1,5 kilo toz şeker, yarım limon ve bir tatlı kaşığı tereyağı) tanıtılmakta ve hazırlama süreci detaylı olarak anlatılmaktadır. Sunucu, çileklerin temizlenmesi, şekerle karıştırılması, kaynatılması ve kıvam alması için gerekli süreyi göstermektedir. Ayrıca reçelin kavanozlara nasıl konulacağı ve saklanması için dikkat edilmesi gereken hususlar da paylaşılmaktadır.
Bolu dağlarından toplanan doğal çileklerden üretilir. Bakır kazanlarda odun ateşinde pişirilir. 300 gramlık cam kavanozlarda paketlenir. Katkı maddesi içermez
Ordu'da kadınlar El Emeği Çarşısı'nda ürettikleri ürünleri satıyor
Uğmaç çorbası un, süt ve suyla hazırlanır, özellikle soğuk günlerde tercih edilir. Pumpum çorbası mısır unuyla yapılır ve et ürünleriyle zenginleştirilir. Tirit, özellikle Kurban Bayramı'nda yufka ve etle hazırlanır. Kabuklu fasulye yazın çıkan fasulyelerden yapılır ve dört mevsim tüketilebilir. Tenekede tavuk festivallere konu olan özel bir tariftir
Bu video, bir yemek tarifi videosu olup, sunucu mutfağında tam kıvamında az ölçülü çilek reçeli yapımını göstermektedir.. Videoda bir kilo küçük çilek ve 500 gram toz şeker kullanılarak çilek reçeli yapımı adım adım anlatılmaktadır. Sunucu, çileklerin temizlenmesi, şekerle bir gece buzdolabında bekletilmesi, tereyağı ve limon tuzu eklenmesi, pişirme süreci ve reçelin kıvamının nasıl kontrol edileceği hakkında detaylı bilgiler vermektedir. Ayrıca reçelin kavanozlara nasıl doldurulacağı ve muhafaza edileceği de açıklanmaktadır.
Bu video, bir yemek tarifi videosu olup, sunucu mutfağında çilek reçeli yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda çilek reçeli yapımı detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce çilekler temizlenip ayıklanıyor, ardından şekerle bir gece bekletiliyor. Daha sonra kaynatılıyor, limon tuzu ve tereyağı ekleniyor. Reçelin kıvamı kontrol edilerek hazırlanıyor. Sunucu, bu tarifin tanelerini diri olarak yemek isteyenler için uygun olduğunu belirtiyor ve kışlık reçel yapmak isteyenler için kavanoz doldurma yöntemini de paylaşıyor. Bir kilo çilekten yaklaşık iki kahvaltılık tabağı reçel elde ediliyor.
Bu video, Neşe Mutfağı kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu çilek reçeli yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda çilek reçeli yapımı için gerekli malzemeler (1 kilo çilek, 1 kilo toz şeker, yarım limon veya limon tuzu) tanıtılmakta ve yapım süreci detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce çileklerin toz şekerle birlikte bir gece bekletilmesi, ardından ocağa alınması, kaynatılması ve limon eklenmesiyle reçelin hazırlanması gösterilmektedir. Sunucu, reçelin köpürmesini engellemek için tereyağı kullanmanın bir yöntemi olduğunu da belirtmektedir.
Çupra 180-200°C'de 20-30 dakika pişirilir. Tüm çinekop 180-200°C'de 20-30 dakika pişirilir. Dilimlenmiş çinekop 180-200°C'de 10-15 dakika pişirilir. Tavada 1 inç çinekop 4-6 dakika kızartılır
Bu video, bir kişinin mutfağında çilek reçeli yapımını adım adım gösterdiği bir yemek tarifi videosu.. Videoda 4-5 kilo çilek kullanılarak reçel yapımı detaylı olarak anlatılıyor. Önce çileklerin yeşil yerlerinin ayıklanması, yıkılması ve süzülmesi, ardından şekerle karıştırılması, kısık ateşte pişirilmesi ve limon suyu eklenmesi gösteriliyor. Reçelin kaynaması, köpüklerin irileşmesi ve damla olarak akması ile reçelin hazır olduğu anlaşılıyor. Son olarak reçellerin kavanozlanması ve dinlendirilmesi aşamaları paylaşılarak video sonlanıyor.
Bu video, bir yemek tarifi anlatımıdır. Sunucu, kışlık hazırlıklar kapsamında çilek reçeli yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda çilek reçeli yapımı için gerekli malzemeler (1,5 kg çilek ve 4 su bardağı toz şeker) ve hazırlama aşamaları detaylı olarak anlatılmaktadır. Sunucu, reçel yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını paylaşmakta, özellikle limon suyunun reçel yapımında önemini vurgulamaktadır. Ayrıca, reçelin kıvam alması, köpüklerinin temizlenmesi ve reçellerin vakumlanarak daha uzun süre saklanması için gerekli adımlar gösterilmektedir.
Bu video, Yemek Kulesi kanalından bir yemek tarifi videosu olup, sunucu çilek reçeli yapımını adım adım anlatmaktadır.. Videoda çilek reçeli yapımının tüm aşamaları gösterilmektedir. Önce mevsimindeki küçük ve kokulu çileklerin seçilmesi, baş kısımlarının koparılması, bir kilogram çilek için dört su bardağı toz şekerle bekletilmesi, kaynatma süreci, kıvam testi ve limon tuzu eklenmesi anlatılmaktadır. Ayrıca reçelin daha uzun ömürlü olması için kavanozlara koyulma zamanı hakkında da bilgi verilmektedir.
Bu video, bir yemek tarifi videosu olup, sunucu çilek reçeli yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda bir kilo çilek ve dört su bardağı toz şeker kullanılarak çilek reçeli yapımı anlatılmaktadır. Önce çilekler yıkanıp şekerle karıştırılarak bir gece bekletilir, ardından ocağa alınarak yaklaşık 40 dakika pişirilir. Reçelin kıvamını alması için tereyağı ve limon eklenir. Hazırlanan reçel kavanozlara konularak bir yıl kadar saklanabilmektedir.
Bu video, bir yemek tarifi anlatımıdır. Sunucu, çilek reçeli yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda çilek reçeli yapımı için gerekli malzemeler ve aşamalar detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce çileklerin temizlenmesi, saplarının çıkarılması, bir gece şekerde bekletilmesi, ardından pişirilmesi, köpüklerin alınması, limon suyu eklenmesi ve kavanozlara doldurulması gösterilmektedir. Reçelin kıvamı bekledikçe daha koyu hale geleceği ve kavanozların sıkı kapatılması gerektiği de belirtilmektedir.
Bu video, bir yemek tarifi anlatımıdır. Sunucu, mis gibiden waffle yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda mis gibiden waffle yapımı için hamur hazırlama aşamaları detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak hamur hazırlanır. Ardından waffle makinesi kullanılarak hamur pişirilir ve servis edilirken çilek reçeli, çikolata kreması, taze meyveler, yaban mersini, fındık, ceviz ve bitter sos gibi çeşitli malzemelerle süslenebilir.
Bu video, Sinem'in mutfağında çilek reçeli yapımını gösteren bir yemek tarifi videosu.. Videoda çilek reçeli yapımı adım adım anlatılıyor. Önce 1 kilo çilek temizleniyor, yapraklarından ayrılıyor ve 3 kase şekerle bir gece bekletiliyor. Ardından tereyağı, limon ve limon tuzu ekleniyor ve toplam 50 dakika kaynatılıyor. Reçelin kıvamını kontrol etme yöntemi gösteriliyor ve son olarak sıcak sıcak kavanozlara doldurularak vakumlanıyor. Video, üç kavanoz çilek reçeli hazırlanarak sona eriyor.