• Buradasın

    EvdeYapımı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kaplumbagaya benzeyen kurabiye nasıl yapılır?

    Kaplumbağa Şeklindeki Kurabiye Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 150 gram tereyağı - 100 gram margarin - 1 adet yumurta - 1 çay bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı toz şeker - 1 paket vanilin - Yarım paket kabartma tozu - 3 yemek kaşığı kakao - 1 yemek kaşığı nesquik - Gerektiği kadar un - Yarım çay bardağı çikolata parçaları Yapılışı: 1. Bir kasede pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın. 2. Kakaonun dışındaki tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. 3. Unu yavaşça ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. 4. Hamurun üçte birini alıp kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın. 5. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve şekil verin. 6. İyi hazırlanmış hamurdan kaplumbağa kurabiyeleri şekli verin. 7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin. 8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin ve servis yapın. Alternatif bir tarif için Nurhan'ın Mutfağı sitesinde yer alan Kaplumbağa Şeklindeki Kurabiye tarifini de inceleyebilirsiniz.

    İsimli pasta nasıl yapılır?

    İsimli pasta yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Harfli Pasta Tarifi: - Malzemeler: 300 gr yumuşamış tereyağı, 2 yumurta, 250 gr toz şeker, 560 gram un, bir paket şekerli vanilya. - Kreması için: 800 gr krema, 4 paket krema katılaştırıcı veya 2-3 paket kremşanti, 600 gr az tuzlu veya tuzsuz krem peynir, 500 gr mascarpone veya kaymak, 250 gr pudra şekeri, bir tatlı kaşığı limon suyu. - Yapılışı: Bisküvisi için hamur malzemeleri yoğurulup iki parçaya ayrılır ve buzdolabında dinlendirilir. 2. İsimli Yaş Pasta Tarifi: - Malzemeler: 3 yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, alabildiği kadar un, 3 yemek kaşığı tepeleme kakao. - Yapılışı: Yumurtalar çırpılıp toz şeker eklenir ve köpürene kadar çırpılmaya devam edilir.

    Çiçek pastası nasıl yapılır?

    Çiçek pastası yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 2 su bardağı un; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilin; Kreması için 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı süt; Süsleme için şeker hamuru veya çiçek şeklinde kesilmiş meyveler. Yapılışı: 1. Bir kabın içinde yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpın, karışım beyazlaşana kadar devam edin. 2. Çırpılmış yumurta ve şeker karışımına sütü ve sıvı yağı ekleyin, hafifçe karıştırın. 3. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilini karıştırın, ardından bu kuru malzemeleri sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin ve homojen bir hale gelene kadar spatula ile karıştırın. 4. Hazırlanan hamuru yağlanmış ve unlanmış pasta kalıbına dökün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. 5. Krem şantiyi bir kabın içine alarak üzerine sütü ekleyin ve mikserle çırparak koyu bir kıvam almasını sağlayın. 6. Pişen pasta soğuduktan sonra, enine iki veya üç katmana kesin, her katmanın arasına hazırladığınız kremayı sürün. 7. Pastanın dış yüzeyini de krem şanti ile kaplayarak düzgün bir görünüm elde edin. 8. Son aşamada, şeker hamurunu açarak pasta üzerinde çiçek motifleri oluşturun veya dilimlenmiş meyvelerle süsleyin. Çiçek pastasını daha lezzetli hale getirmek için, katmanlar arasına meyve dilimleri veya çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.

    Beyaz kalpli pasta nasıl yapılır?

    Beyaz kalpli pasta yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet yumurta; 130 gram toz şeker; 2 yemek kaşığı su; 110 gram un; 25 gram mısır nişastası; 1 çay kaşığı kabartma tozu; 1/2 çay kaşığı karbonat; 1/2 su bardağı süt (keki ıslatmak için); 4 paket pastacı kreması; 1 litre süt (krema için); 500 gram rendelenmiş beyaz çikolata; 2 paket kalpli pasta süsü. Yapılışı: 1. Pandispanyanın hazırlanması: Yumurta ve şekeri mikserle çırparak karışımı köpüklü bir kıvama getirin. 2. Pandispanyanın pişirilmesi: Karışımı yağlı kağıt serili kalp şeklinde bir kalıba dökün. 3. Kremanın hazırlanması: Pastacı kremasını sütle çırpın ve buzdolabında dinlendirin. 4. Pandispanyayı kesme ve ıslatma: Soğuyan pandispanyayı üç eşit kat olacak şekilde kesin. 5. Pastayı süsleme: Pastanın üzerini ve yanlarını kremayla kaplayın. Püf noktaları: Pandispanya tamamen soğumadan kesmeyin, aksi takdirde parçalanabilir. Kremayı buzdolabında iyice soğutup daha kolay sürülebilir hale getirin. Kalp şeklinde bir kalıp kullanarak pastanın görselliğini artırabilirsiniz.

    Çiğ kahveden filtre kahve yapılır mı?

    Evet, çiğ kahveden filtre kahve yapılabilir. Filtre kahve yapımında kullanılan kahve çekirdekleri genellikle Arabica türü olup, kaliteli ve taze olmaları önemlidir.

    Evde et kıyma makinesi yoksa ne yapılır?

    Evde et kıyma makinesi yoksa, eti kıymaya çevirmek için birkaç alternatif yöntem kullanılabilir: 1. Mutfak Robotu veya Blender: Etleri küçük parçalara doğrayıp, mutfak robotu veya blenderın robot kısmını kullanarak kıyma elde edilebilir. 2. Tokmak veya Merdane: Ahşap tokmak veya ağır bir merdane ile etleri döverek kıymaya çevirebilirsiniz. 3. Satır: Etlerin sinirlerini temizleyip, satır gibi keskin bir aletle ince ince kıyarak kıyma yapabilirsiniz. Ayrıca, eti kasaba götürüp belirli bir ücret karşılığında kıymaya çektirmek de bir seçenektir.

    Evde küflü beyaz peynir nasıl yapılır tarifi?

    Evde küflü beyaz peynir yapımı için gerekli malzemeler: 5 litre taze süt; 1 çay kaşığı peynir mayası; 1 yemek kaşığı tuz; Temiz bir peynir bezi. Yapılışı: 1. Sütü kaynatın: Taze sütü bir tencereye alın ve düşük ateşte yaklaşık 85 dereceye kadar ısıtın. 2. Peynir mayasını ekleyin: Süt 35-40 derece civarına soğuduğunda, peynir mayasını ekleyin ve iyice karıştırın. 3. Pıhtılaşma aşaması: Bu süre zarfında süt pıhtılaşacak ve peynir taneleri oluşmaya başlayacak. 4. Süzme işlemi: Peyniri temiz bir bezin içerisine alın ve suyunun süzülmesi için asın. 5. Tuzlama: Peynir süzüldükten sonra tuz ekleyin ve iyice karıştırın. 6. Dinlendirme: Peyniri bir kalıba alın ve buzdolabında en az 1 gün dinlendirin. Küflü peynir yapımı için alternatif bir tarif: 1. İki ölçek buğday unu ve bir ölçek çavdar ununu maya ile yoğurun. 2. Biraz sirke ekleyin ve tekrar yoğurarak peynir hamurunu pişirin. 3. Pişirilen peyniri kaplara koyarak ışık almayan kapalı mekanlarda küflenmeye bırakın. 4. Yaklaşık 5-6 ay burada bekletilen peynirler daha sonra çıkarılarak küflü peynir tüketime hazır hale gelir.

    Lavaş hamuru nasıl yapılır?

    Lavaş hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 5.5 su bardağı un; 1 tatlı kaşığı kuru maya; 1 su bardağı yoğurt; 2 su bardağı ılık su; 1 tatlı kaşığı toz şeker; 1.5 çay kaşığı tuz; Yarım çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı. Yapılışı: 1. Geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık su, şeker, kuru maya, yoğurt, tuz ve zeytinyağını koyup karıştırın. 2. Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve yoğurmaya başlayın. 3. Hamur homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edin. 4. Hamurun üzerini streç film ile örttükten sonra 40 dakika mayalanması için dinlendirin. 5. Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. 6. Unlanmış mutfak tezgahında oklava yardımıyla hamuru açın. 7. Hamurları açtıktan sonra yanmaz yapışmaz tavayı ısıtın. 8. Hamurları sırayla tavada kızartmaya başlayın. Alternatif olarak, sadece un, su ve tuz kullanarak da lavaş hamuru yapabilirsiniz.

    Chemex kahve nasıl yapılır?

    Chemex kahve yapımı için gerekli malzemeler: Chemex kahve demleme ekipmanı; Chemex filtre kağıdı; Taze öğütülmüş kahve (orta-kalın öğütme); Sıcak su (92-96°C arasında olmalı). Yapılışı: 1. Filtreyi yerleştirin. 2. Filtreyi ıslatın. 3. Kahveyi ekleyin. 4. Ön demleme yapın. 5. Suyu yavaşça dökün. 6. Demlenme sürecini bekleyin. 7. Afiyetle için.

    Trileçe yapımı zor mu?

    Trileçe yapımı zor değildir, ancak dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Malzemeler hazırlandıktan sonra yapım aşamaları şu şekildedir: 1. Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılarak farklı kaplara konur. 2. Yumurta beyazı tuz ile kar haline gelene kadar çırpılır. 3. Diğer kapta yumurta sarıları toz şeker ile iyice çırpılır. 4. Un, zeytinyağı, vanilya ve kabartma tozu yumurta sarılarının olduğu kaba eklenir ve çırpmaya devam edilir. 5. Yumurta akları spatula yardımıyla unlu karışıma yavaş yavaş karıştırılarak eklenir. 6. Karışım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür ve 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. 7. Şerbeti için gerekli olan malzemeler bir kaseye alınır ve süt köpürene kadar çırpılır, ardından dolaba konur. 8. Karamel sosu için şeker eriyene kadar pişirilir, tereyağı ve krema ilave edilerek hızlıca karıştırılır. 9. Kek ılıkken kürdan batırarak delikler açılır ve soğuk şerbet üzerine dökülür. 10. Şerbeti çektikten sonra karamel sosu da üzerine eklenir. Trileçe, servis etmeden önce buzdolabında dinlendirilirse daha iyi bir lezzet elde edilir.

    Anneler Günü'ne özel çikolata nasıl yapılır?

    Anneler Günü'ne özel çikolata yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Çikolata Seçimi: Annenizin sevdiği çikolata türünü belirleyin (bitter, sütlü, beyaz çikolata). 2. Tasarım Belirleme: Kutunun üzerine özel bir mesaj, annenizin ismi veya fotoğraf gibi bir tasarım ekleyin. 3. Kutu Seçimi: Çikolataların yer alacağı kutuyu seçin, şeffaf bir kutu içerideki çikolataların görünmesini sağlar. 4. Çikolata Hazırlama: Seçtiğiniz çikolatayı benmari usulü eritin ve kalıplara dökün. 5. Kişiselleştirme: Hazırladığınız çikolataların üzerine tasarımı veya mesajı çikolata kalemleri ile yazın. 6. Kutulama: Hazırladığınız çikolataları kutuya yerleştirin ve içine özel bir not veya kart ekleyin. 7. Sunum: Çikolatalarınızı güzel bir kutlama ortamında sunun. Ayrıca, evde yapabileceğiniz bazı çikolata tarifleri de mevcuttur: - Antep Fıstıklı Çikolata Küpleri: Eritilmiş çikolataya antep fıstığı ekleyerek lezzetli barlar yapabilirsiniz. - Karamelli Çikolata: Şeker, tereyağı, limon suyu ve suyu karıştırarak karamel hazırlayıp, çikolatanın içinde eritebilirsiniz. - Çikolata Topları: Labne, Hindistan cevizi, bal ve toz bademi karıştırıp top şeklinde yaparak benmari usulü eritilmiş çikolataya batırabilirsiniz.

    Beyaz unla hangi kurabiyeler yapılır?

    Beyaz unla yapılan bazı kurabiyeler şunlardır: 1. Klasik Şekerli Kurabiye: Tereyağı, toz şeker, yumurta, vanilin ve kabartma tozu ile hazırlanır. 2. Çikolata Parçacıklı Kurabiye: Tereyağı, esmer şeker, yumurta, vanilin, kabartma tozu ve çikolata parçacıkları kullanılır. 3. Tarçınlı Kurabiye: Tereyağı, toz şeker, yumurta, tarçın ve kabartma tozu ile yapılır. 4. Mısır Nişastalı Kurabiye: Mısır nişastası, un, pudra şekeri, margarin ve vanilya kullanılarak hazırlanır. 5. Ağızda Dağılan Kurabiye: Tereyağı, pudra şekeri, vanilin, kabartma tozu ve alabildiği kadar un ile yapılır.

    Kurabiyenin adam olması için ne yapmalı?

    Kurabiyenin adam olması için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Malzemeler: 155 gram tereyağı, 1 yumurta, 1/2 çay bardağı pekmez, 3/4 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 çay kaşığı vanilya, 1 paket kabartma tozu, 3,5 su bardağı un. 2. Hazırlık: Tereyağı ve toz şekeri bir çırpma kabında kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. 3. Hamur: Un, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve vanilyayı bir elek yardımıyla ekleyin. 4. Şekil Verme: Dinlendirdikten sonra iki yağlı kağıt arasına alıp, 2 cm kalınlığında açın. 5. Pişirme: Hamurları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin ve 180 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin. 6. Süsleme: Kurabiyeleri oda sıcaklığında soğutup, dilediğiniz gıda boyası, bonibon veya krema ile süsleyin.

    Sauekraut kaç günde olur?

    Sauerkraut (Alman lahana turşusu) yaklaşık 10 günde olur.

    Dukan birası malzemeleri nelerdir?

    Dukan birası malzemeleri şunlardır: 1. 2 tatlı kaşığı veya 2 poşet yeşil çay. 2. 750 ml kaynar su (yaklaşık 3,5 su bardağı). 3. Yarım limonun suyu. 4. 1 şişe maden suyu.

    Portakal kaç günde kurur?

    Portakalın kuruma süresi, fırında ve güneşte kurutma yöntemlerine göre değişiklik gösterir: 1. Fırında Kurutma: 60 derece sıcaklıkta fırında kurutulan portakallar, 4-6 saat içinde kurur. Ara ara fırın kapağı yarım açılarak hava alması sağlanmalıdır. 2. Güneşte Kurutma: Güneş alan bir yerde, ızgara teli veya ipe dizilmiş portakallar 10-15 gün içinde kurur. Bu yöntem, nemli bölgelerde veya güneşi uzun süre alamayan yerlerde zor olabilir.

    3 malzemeli un kurabiyesi nasıl yapılır?

    3 malzemeli un kurabiyesi yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 125 g tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış) - 1 çay bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (75 g) - 1,5 su bardağı un (180-200 g) - 1 kahve fincanı su (70 gr) Yapılışı: 1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini veya tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. 2. Pakmaya Pudra Şekeri ve suyu ekleyin. 3. Krema kıvamını alana kadar karıştırın. 4. Elenmiş unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar elde edin, her topu avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt üzerine dizin. 6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, üzerleri hafif bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin. Alternatif olarak, sadece üç malzeme ile yapılan un kurabiyesi tarifi de şu şekildedir: Malzemeler: - 3 su bardağı un - 1 su bardağı sıvı yağ - yarım su bardağı pudra şekeri Yapılışı: 1. Derin bir kaba sıvı yağ, un ve pudra şekerini koyun. 2. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar hamur yoğurun. 3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. 4. Kurabiyelerin üzerlerini bıçakla çizik atın. 5. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. 6. Kontrollü pişirmek gerekli, üzerleri kızarmadan kurabiyeler fırından çıkarın. 7. Kurabiyelerin ilk sıcağı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

    Evde doğal kola nasıl yapılır?

    Evde doğal kola yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı su; 1 su bardağı şeker (isteğe bağlı olarak daha az veya daha fazla kullanılabilir); 1/2 çay kaşığı vanilin; 1/2 çay kaşığı limon suyu; 1/4 çay kaşığı tarçın; 1/4 çay kaşığı karanfil (isteğe bağlı); 1 çay kaşığı kahve (isterseniz); 1-2 damla gıda boyası (isteğe bağlı, renk vermek için); 4 su bardağı soda. Yapılışı: 1. Şeker şurubu hazırlama: Bir tencerede suyu kaynatın, kaynadıktan sonra şekeri ekleyin ve karıştırarak eriyene kadar kaynatmaya devam edin. 2. Aromalar: Şeker tamamen eridikten sonra vanilin, limon suyu, tarçın ve karanfil ekleyin, karıştırın ve birkaç dakika daha kaynatın. 3. Soğutma: Karışımı ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. 4. Soda ile birleştirme: Soğuyan şeker şurubunu bir sürahiye dökün, üzerine sodayı ekleyin ve nazikçe karıştırın. 5. Servis: Buz dolabında biraz soğutun, ardından bardaklara dökün. Bu tarif, endüstriyel kolalarda bulunan bazı zararlı maddeleri içermemektedir, ancak yine de aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır.

    Yoğurtla en iyi hangi peynir yapılır?

    Yoğurtla en iyi yapılan peynirlerden biri lor peyniridir. Yoğurttan peynir yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 1 kilogram yoğurt; - 1 çay kaşığı tuz; - 1-2 damla limon suyu. Yapılışı: 1. Buzdolabında kalan ekşimiş yoğurdu tencereye alın. 2. İçerisine tuz ve limon ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırın. 3. Ocak üzerinde arada karıştırarak 15 dakika kaynatın. 4. Temiz bir bez torba veya tülbent içine süzgeç yerleştirin ve yoğurdu bu torbaya dökün. 5. Torbanın ağzını bağlayıp suyunun süzülmesini bekleyin (4 saat kadar). 6. Süzülen peyniri kapaklı bir kavanoza alıp buzdolabında 1 gün bekletin. Bu şekilde yapılan peynir, lor ve krem peyniri tadında, kıvamlı bir yapıya sahip olur.

    Çubuk pasta nasıl yapılır?

    Çubuk pasta yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir: Malzemeler: - 200 gram margarin - 1 kahve fincanı sirke - 1 çay kaşığı kabartma tozu - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı) - 1 yumurta (sarısı üzeri için) - Aldığı kadar un - Üzeri için: yumurta sarısı, susam, çörek otu Yapılışı: 1. Hamur yoğurma kabına sırasıyla oda ısısındaki margarini, sirkeyi, şekeri, tuzu, yumurtanın akını, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. 2. Hamur kıvama gelince tezgaha alıp pul biberi ekleyip tekrar yoğurun. 3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle veya tezgahta ince uzun çubuklar yapın. 4. Yaptığınız çubuklara kalp şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. 5. Tepsideki kalpli çubukların üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin. 6. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Alternatif olarak, Arda'nın Mutfağı'nın tuzlu çubuk pasta tarifini de deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 3 su bardağı un - 1 adet yumurta - Yarım su bardağı su - 150 gr tereyağı (eritilmiş) - 1 dolu tutam tuz - Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı, çörekotu, parmesan peyniri rendesi Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabına unu alın ve ortasını açın. 2. Eritilmiş tereyağı ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edin. 3. Hamur kıvam alınca elinizle yoğurarak bir hamur haline getirin. 4. Hamurunuzun üzerini bir streç filmle kapatıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin. 5. Dinlendirdiğiniz hamuru bir merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın. 6. Dikdörtgenin