Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çubuk pasta yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir:
Malzemeler:
- 200 gram margarin 1
- 1 kahve fincanı sirke 1
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 1
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı) 1
- 1 yumurta (sarısı üzeri için) 1
- Aldığı kadar un 1
- Üzeri için: yumurta sarısı, susam, çörek otu 1
Yapılışı:
- Hamur yoğurma kabına sırasıyla oda ısısındaki margarini, sirkeyi, şekeri, tuzu, yumurtanın akını, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun 1.
- Hamur kıvama gelince tezgaha alıp pul biberi ekleyip tekrar yoğurun 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle veya tezgahta ince uzun çubuklar yapın 1.
- Yaptığınız çubuklara kalp şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin 1. Çubuklara örgü şekli veya düz çubuk şekli de verebilirsiniz 1.
- Tepsideki kalpli çubukların üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin 1.
- 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Alternatif olarak, Arda'nın Mutfağı'nın tuzlu çubuk pasta tarifini de deneyebilirsiniz 5:
Malzemeler:
- 3 su bardağı un 5
- 1 adet yumurta 5
- Yarım su bardağı su 5
- 150 gr tereyağı (eritilmiş) 5
- 1 dolu tutam tuz 5
- Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı, çörekotu, parmesan peyniri rendesi 5
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabına unu alın ve ortasını açın 5. İçerisine yumurta ve suyu ilave edip bir çatalla karıştırın 5.
- Eritilmiş tereyağı ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edin 5.
- Hamur kıvam alınca elinizle yoğurarak bir hamur haline getirin 5.
- Hamurunuzun üzerini bir streç filmle kapatıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin 5.
- Dinlendirdiğiniz hamuru bir merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın 5.
- Dikdörtgenin
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: