Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lavaş hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Bir kaba un ve tuzu alıp karıştırarak orta kısmı çukurlaştırın 1.
- Çukur kısma sıvı yağ ve sıcak suyu ilave edin 1.
- Kenarlardaki hamuru yavaş yavaş suya katarak yoğurmaya başlayın 1.
- Hamur toparlanıncaya kadar yoğurmaya devam edin 1.
- Hamuru un serpilmiş tezgaha alın ve toparlayın 1.
- Streç filmle sararak 20 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenen hamuru ikiye kesin ve 16 eşit parçaya bölün 1.
- Bezeleri un serpilmiş tabağa dizin ve kurumamaları için üzerini temiz bir bezle örtün 1.
- Bezelerden birini alarak oklavayla açın, fazla unu alın ve yağsız tavada pişirin 1.
Lavaş hamurunun daha kolay açılması için hamur açma makinesi kullanılabilir ve hamur dinlendirilirken streç filmle sarılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: