Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler hazırlandıktan sonra yapım aşamaları şu şekildedir:
- Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılarak farklı kaplara konur 12.
- Yumurta beyazı tuz ile kar haline gelene kadar çırpılır 1.
- Diğer kapta yumurta sarıları toz şeker ile iyice çırpılır 12.
- Un, zeytinyağı, vanilya ve kabartma tozu yumurta sarılarının olduğu kaba eklenir ve çırpmaya devam edilir 1.
- Yumurta akları spatula yardımıyla unlu karışıma yavaş yavaş karıştırılarak eklenir 1.
- Karışım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür ve 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir 12.
- Şerbeti için gerekli olan malzemeler bir kaseye alınır ve süt köpürene kadar çırpılır, ardından dolaba konur 12.
- Karamel sosu için şeker eriyene kadar pişirilir, tereyağı ve krema ilave edilerek hızlıca karıştırılır 12.
- Kek ılıkken kürdan batırarak delikler açılır ve soğuk şerbet üzerine dökülür 1.
- Şerbeti çektikten sonra karamel sosu da üzerine eklenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: