Zeytin en iyi şekilde kurmak için aşağıdaki adımları izlemek önerilir: 1. Zeytinlerin Seçimi ve Temizlenmesi: Taze, diri ve aynı boyda zeytinler seçilmeli, çürük veya ezilmiş olanlar kullanılmamalıdır. 2. Çizilme veya Kırılma: Zeytinler çizilerek veya kırılarak hazırlanmalıdır. 3. Acılığın Giderilmesi: Çizilen veya kırılan zeytinler geniş bir kaba konur ve üzerine su eklenerek her gün suyu değiştirilerek 7-10 gün bekletilir. Bu süre zarfında zeytinlerin acısı azalacaktır. 4. Tuzlama ve Salamura: Zeytinler yeterince acılığı gittiğinde, bir bidon veya cam kavanoza alınır, dibine kaya tuzu serpilir ve üzerine bir kat zeytin konur. 5. Olgunlaşma Süreci: Zeytinler, serin ve karanlık bir ortamda 1-3 ay olgunlaşmaya bırakılır. 6. Servis ve Saklama: Olgunlaşmış zeytinler, tuzunun fazlası alınarak iyice yıkanmalı ve zeytinyağı, limon ve baharatlarla tatlandırılarak servis edilebilir.