Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde et kıyma makinesi yoksa, eti kıymaya çevirmek için birkaç alternatif yöntem kullanılabilir:
- Mutfak Robotu veya Blender: Etleri küçük parçalara doğrayıp, mutfak robotu veya blenderın robot kısmını kullanarak kıyma elde edilebilir 13. Bu yöntemde, robotu çok doldurmamak ve kıyma parçalarını 30 dakika buzlukta bekletmek önemlidir 1.
- Tokmak veya Merdane: Ahşap tokmak veya ağır bir merdane ile etleri döverek kıymaya çevirebilirsiniz 1.
- Satır: Etlerin sinirlerini temizleyip, satır gibi keskin bir aletle ince ince kıyarak kıyma yapabilirsiniz 1. Bu yöntemle yapılan kıyma, pişme süresi kısalır ve daha lezzetli olur 1.
Ayrıca, eti kasaba götürüp belirli bir ücret karşılığında kıymaya çektirmek de bir seçenektir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: