Buradasın
Evde küflü beyaz peynir nasıl yapılır tarifi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde küflü beyaz peynir yapımı için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Sütü kaynatın: Taze sütü bir tencereye alın ve düşük ateşte yaklaşık 85 dereceye kadar ısıtın 13.
- Peynir mayasını ekleyin: Süt 35-40 derece civarına soğuduğunda, peynir mayasını ekleyin ve iyice karıştırın 1. Tencerenin üzerini kapatın ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakın 1.
- Pıhtılaşma aşaması: Bu süre zarfında süt pıhtılaşacak ve peynir taneleri oluşmaya başlayacak 1. Peyniri keskin bir bıçakla kare dilimler şeklinde kesin 1.
- Süzme işlemi: Peyniri temiz bir bezin içerisine alın ve suyunun süzülmesi için asın 1. Yaklaşık 6 saat boyunca suyunun iyice süzülmesini sağlayın 1.
- Tuzlama: Peynir süzüldükten sonra tuz ekleyin ve iyice karıştırın 1.
- Dinlendirme: Peyniri bir kalıba alın ve buzdolabında en az 1 gün dinlendirin 1.
Küflü peynir yapımı için alternatif bir tarif:
- İki ölçek buğday unu ve bir ölçek çavdar ununu maya ile yoğurun 2.
- Biraz sirke ekleyin ve tekrar yoğurarak peynir hamurunu pişirin 2.
- Pişirilen peyniri kaplara koyarak ışık almayan kapalı mekanlarda küflenmeye bırakın 2.
- Yaklaşık 5-6 ay burada bekletilen peynirler daha sonra çıkarılarak küflü peynir tüketime hazır hale gelir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: