Buradasın
Evde küflü beyaz peynir nasıl yapılır tarifi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde küflü beyaz peynir yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak küflü peynir yapımı şu şekilde gerçekleşir:
- Çivil peyniri tel tel ayrılarak lor ile karıştırılır 4.
- Özel kaplara basılan küflü peynir, yaylalardaki mahzenlerde en az 6 ay bekletilir 4.
Küflü peynir yaparken hijyen ve doğru koşullar sağlanmalıdır, aksi takdirde peynir zararlı hale gelebilir 1.
Evde beyaz peynir yapımı için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Sütü derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın 5.
- Süt kaynamaya başladıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve termometre ile derecesini ölçün 5.
- Sütün sıcaklığı 36-37 dereceye gelinceye kadar bekleyin 5.
- Sütün içerisine peynir mayasını ekleyin ve karıştırın 5.
- Tencerenin kapağını kapatın ve bezle sarın 5.
- Mayalanması için yaklaşık 1,5 saat bekletin 5.
- Mayalandığını anlamak için serçe parmağınızı süte batırın, yoğurttan daha yoğun bir kıvamı varsa olmuş demektir 5.
- Bıçağın ucu ile hafifçe kare şeklinde çizikler atın ve 1 saat bekletin 5.
- Temiz bir tülbent alın, altına kap koyarak peynirleri ekleyin ve fazla suyun süzülmesi için 3-4 saat bekletin 5.
- Tezgah üzerinde hafifçe yoğurun ve iki ağır kabın arasına alın, 3-4 saat bekletin 5.
- Tuz ve suyla salamura suyu hazırlayın, peynirleri içine aktarın ve buzdolabında 2-3 gün bekletin 5.
Bu tarif, genel bir beyaz peynir yapımını içermektedir. Küflü beyaz peynir yapımı için farklı yöntemler olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: