Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiçek pastası yapmak için gerekli malzemeler:
- Pandispanya için: 4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, yarım su bardağı mısır nişastası, 2-3 damla limon suyu, yarım çay bardağı sıcak su, bir çimdik tuz, 1 paket kabartma tozu 1.
- Pasta üzeri için: 2 kutu krem şanti, 1 su bardağı süt 1.
- Çiçek deseni için: 150 gram bitter çikolata, 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Yumurta akları ve sarıları ayrılır 1.
- Toz şekerin yarısı beyazıyla, diğer yarısı yumurtanın sarısıyla çırpılır 1.
- Yumurta beyazları köpük köpük olana kadar çırpılır 1.
- Sarılı şeker, su, limon suyu ve tuz çırpılır, ardından iki karışım birleştirilir 1.
- Un ve nişasta yavaş yavaş eklenir, hamur elde edilir 1.
- Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serilir ve hamur dökülür 1.
- 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirilir 1.
- Pişen pandispanya soğutulup ikiye kesilir 1.
- Düz bir zemin olacak şekilde krem şanti ile kaplanır 1.
- Çikolata benmari usulü eritilir, düz bir tepsiye yağlı kağıt serilir 1.
- Çikolata ile çiçek deseni yapılır, çikolata kurumadan kürdanla içe doğru çizikler atılır 1.
- Donan çiçekler pastanın üzerine istenilen şekilde yerleştirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: