B12 Vitamini ve Kırmızı Et Hakkında Bilgilendirme
Bu video, Doktor Mehmet tarafından sunulan "Hastalık Hastasının Beslenme Serisi"nin B12 vitamini ve kırmızı et konulu bölümüdür.. Videoda, popüler kültürün dayattığı orta az pişmiş etin yararları anlatılmaktadır. Doktor Mehmet, B12 vitamininin nörolojik sistemlerde, hafıza ve enerji seviyesinde önemli rol oynadığını vurgulayarak, B12 eksikliğinin neden olduğu çeşitli belirtileri (çarpıntı, göz kararması, anemi, dilde kızarıklık, depresyon, metabolizmayı yavaşlatma) açıklamaktadır. Ayrıca B12 vitamininin et, karaciğer, dalak, böbrek, süt, yoğurt, peynir, yumurta, midye, istiridye ve karides gibi besinlerde bulunduğunu belirtmektedir. Video, vitamin komplekslerinin kullanımı hakkında da bilgiler içermektedir.