• Buradasın

    İç Anadolu Mutfağı

    Özetteki ilgi çekici içerikler

    • Patlıcan ve Nohut Yemeği Tarifi

      Bu video, Ahmet Şef tarafından sunulan bir yemek tarifi videosu. Şef, patlıcan ve nohut kullanarak beş kişilik bir yemek yapımını adım adım gösteriyor.. Videoda patlıcan ve nohut yemeği yapımı detaylı olarak anlatılıyor. Şef, patlıcanları tuzlu suya koymadan şekerli suya bekletme, yağda kızartma, soğan ve domates salçası ekleme, su ve nohut ilave etme ve baharatlarla pişirme aşamalarını gösteriyor. Ayrıca patlıcanların tuzlu suya konulmamasının nedenleri hakkında bilgi veriyor ve yemeğin çok az malzemeyle yapılabileceğini vurguluyor.

      • youtube.com
    • Pratik Etsiz Kuru Fasulye Tarifi

      Bu video, Ahmet Şer tarafından sunulan bir yemek tarifi videosu olup, 30 yıldır kuru fasulye yapımını bilen bir mutfağın deneyimlerini paylaşıyor.. Videoda pratik ve herkesin yapabileceği bir etsiz kuru fasulye tarifi adım adım gösteriliyor. Önce fasulyenin ıslanması, ardından soğan, biber ve domatesin doğranması, salçaların kavrulması ve son olarak fasulyenin pişirilmesi aşamaları detaylı olarak anlatılıyor. Ahmet Şer, fasulyenin doğru pişirilmesi için önemli ipuçları veriyor: bol suyla ıslanması, köpüklerin alınması, tereyağı kullanımı ve baharatların en son eklenmesi gibi.

      • youtube.com
    • Yoğurtlu Salata Tarifleri Koleksiyonu

      Yoğurtlu salatalar yemeklerin en iyi eşlikçilerinden biridir. Yaz ve kış aylarında farklı lezzetler sunar. Sebzeler, tavuk ve bakliyatlarla hazırlanır

      • nefisyemektarifleri.com
    • Yumuşacık Köfte Tarifi

      Bu video, "Nefis Yemek Tarifleri" kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu tarafından yumuşacık ve lezzetli köfte yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda köfte yapımı için gerekli malzemeler (kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, maydanoz, baharatlar) ve hazırlama aşamaları detaylı olarak anlatılmaktadır. Köfte harcının hazırlanması, dinlendirilmesi, şekillendirilmesi ve pişirilmesi aşamaları gösterilirken, köftelerin tavada, mangalda veya fırında pişirilebileceği belirtilmektedir. Ayrıca köftelerin servis edilmesi için öneriler de sunulmaktadır.

      • youtube.com
    • Patates Püresi Tarifi

      Bu video, bir yemek tarifi anlatımıdır. Anlatıcı, patates püresi yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda patates püresi yapımı detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce patatesler soyulup küp küp doğranıp tuz ve su ile pişirilir, ardından ezilir. Daha sonra tereyağı/margarin, tuz, süt, kaşar peyniri ve karabiber eklenerek karıştırılır. Anlatıcı, patates püresinin et yemeklerinin yanına çok yakıştığını ve özellikle pilavdan daha lezzetli olduğunu belirtmektedir.

      • youtube.com
    • Robotta Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

      Tarif 4-6 kişilik olup hazırlığı 20 dakika sürer. İç Anadolu'da çiğ köfte kültürü az olduğundan market çiğ köftesi kadar kolay. Bir porsiyon çiğ köfte ortalama 125 gram ve 216 kaloridir

      • nefisyemektarifleri.com
    • Evde Çiğköfte Yapımı

      Bu video, bir yemek tarifi anlatımıdır. Sunucu, evde çiğköfte yapımını adım adım göstermektedir.. Videoda çiğköfte yapımının tüm aşamaları detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce isotun zeytinyağı ile ıslatılması, ardından bulgurun soğuk suyla ıslatılması, soğan, sarımsak, domates salçası, nar ekşisi ve çeşitli baharatların eklenmesi gösterilmektedir. Yaklaşık 40 dakika süren yoğurma işlemi, çiğköftenin doğru kıvama gelmesi için gerekli olan teknikler ve son olarak çiğköftenin şekillendirilmesi ve dürüm yapımı anlatılmaktadır.

      • youtube.com
    • Patlıcan Oturtma Tarifi

      Bu video, Ahmet Şef tarafından sunulan bir yemek tarifi videosu. Şef, patlıcan oturtma yapımını adım adım gösteriyor.. Videoda patlıcan oturtma yapımı detaylı olarak anlatılıyor. Önce patlıcanlar iri doğranıp yağda alazlanıyor, ardından soğan, biber, domates ve kıyma ekleniyor. Son olarak domates salçası, baharatlar ve su ilave edilerek buhar içinde pişiriliyor. Şef, kızartma yapmadan lezzet verme tekniğini ve sağlıklı pişirme yöntemlerini de paylaşıyor.

      • youtube.com
    • Patlıcan ve Tavuk Tarifi

      Bu video, Ahmet Şer tarafından sunulan bir yemek tarifi videosu. Sunucu, izleyicilere patlıcan ve tavuk kullanarak bir yemek yapımını adım adım gösteriyor.. Videoda patlıcan seçimi ve doğrama teknikleri ile başlanıyor, ardından tüm tavuk, soğan, biber ve domates kullanılarak yemek hazırlanıyor. Patlıcanlar az yağda kızartılıyor, tavuklar kavruluyor, soğan ve biberler kavruluyor, domates salçası ekleniyor ve baharatlar ilave ediliyor. Son olarak su ekleniyor ve yemek 10 dakika kaynatılıyor. Sunucu, yemeğin melhem kıvamında ve yumuşak olacağını belirtiyor ve yanına pilav önerisinde bulunuyor.

      • youtube.com
    • Fellah Köftesi Tarifi ve Püf Noktaları

      Köfte için bulgur, irmik, un, salçalar ve baharatlar kullanılır. Hamur yoğrulurken sıcak su ve yumurta eklenir. Köfte harcından toplar yapılıp tepsiye dizilir

      • nefisyemektarifleri.com
    • Patlıcan Kızartma Tarifi

      Bu video, Ahmet Şef tarafından sunulan bir yemek tarifi videosu. Şef, izleyicilere patlıcan kızartma yapımını adım adım gösteriyor.. Videoda patlıcan kızartma yapımı detaylı olarak anlatılıyor. Önce patlıcanların nasıl seçileceği, ardından kızartma, soğan ve kıyma kavurma, domates salçası ve baharatların eklenmesi aşamaları gösteriliyor. Şef, yemeğin tencerede pişirildiğini ve fırında pişirilen yemeklerden daha lezzetli olduğunu belirtiyor. Ayrıca, kişi başına iki patlıcandan az hesaplamamak gibi pratik ipuçları da paylaşılıyor.

      • youtube.com
    • Etli Kuru Fasulye Tarifi

      Bu video, "Nefis Yemek Tarifleri" kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, sunucu tarafından etli kuru fasulye yapımının adım adım anlatıldığı bir içeriktir.. Videoda etli kuru fasulye yapımı için gerekli malzemeler ve hazırlama aşamaları detaylı olarak gösterilmektedir. Önce kuru fasulyenin bir gece önceden ıslatılması, ardından soğan ve dana etinin kavrulması, domates salçası, biber salçası ve pul biber eklenmesi, son olarak fasulyelerin eklenmesi ve pişirilmesi anlatılmaktadır. Ayrıca düdüklü tencere, çelik tencere veya döküm tencere kullanılarak pişirme yöntemleri ve pişme süreleri hakkında bilgiler verilmektedir.

      • youtube.com
    • Efsane Lezzetli Lazanya Tarifi

      Bu video, bir yemek tarifi anlatımıdır. Sunucu, efsane lezzetli bir lazanya tarifini adım adım göstermektedir.. Video, üç aşamalı bir lazanya yapımını detaylı olarak anlatmaktadır. İlk aşamada dana kıyma, soğan, havuç, salça, domates püresi, sirke, defne yaprağı ve biberiye ile domatesli kıyma sosu hazırlanır. İkinci aşamada tereyağı, un, süt ve dil peyniri ile beşamel sosu yapılır. Son aşamada ise kat kat katmanlar halinde kıyma, beşamel, lazanya yaprağı, dil peyniri ve İzmir tulumu kullanılarak fırında pişirilir. Sunucu, her aşamada lezzetini artıracak ipuçları ve püf noktalarını da paylaşmaktadır.

      • youtube.com
    • Ezogelin Çorbası Tarifi

      Bu video, bir yemek tarifi videosu olup, sunucu ezogelin çorbasının nasıl yapıldığını adım adım göstermektedir.. Videoda ezogelin çorbasının yapılışı detaylı olarak anlatılmaktadır. Önce mercimeklerin temizlenmesi, soğan ve tuzla pişirilmesi, ardından pirinç ve bulgurun eklenmesi, sarımsak sosunun hazırlanması ve son olarak meyane yapımı gösterilmektedir. Sunucu, çorbanın berrak ve lezzetli olması için püf noktalarını paylaşmakta ve çorbanın servis edilmesini de göstermektedir.

      • youtube.com
    • Patlıcan ve Tavuk Tarifi

      Bu video, Ahmet Şef tarafından sunulan bir yemek tarifi videosu. Şef, izleyicilere adım adım patlıcan ve tavuk tarifini gösteriyor.. Videoda patlıcanların elma dilimi şeklinde doğranması, kızartılması, tavukların kavrulması ve salça ile hazırlanması anlatılıyor. Şef, yemeğin pişirme sürecini detaylı olarak gösteriyor ve baharatların (tuz, pul biber, karabiber) nasıl eklenmesi gerektiğini açıklıyor. Yemek yaklaşık 20 dakika pişirildikten sonra 5 dakika dinlendirilerek servis ediliyor.

      • youtube.com
    • Nohut Tarifi

      Bu video, "nefis yemek tariflerinden uygun" olarak tanıtılan bir yemek tarifi anlatımıdır.. Videoda nohut yapımı adım adım gösterilmektedir. Önce sıvıyağ, soğan, yeşil ve kırmızı biber kavrulup biber salçası, domates salçası, baharatlar eklenir. Ardından önceden haşlanmış nohut ilave edilir ve sıcak su ile Knorr et suyu bulyonu eklenerek 15-20 dakika pişirilir.

      • youtube.com
  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor