Buradasın
Mıhlamanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mıhlama yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Malzeme kalitesi: İnce çekilmiş ve taze mısır unu kullanmak önemlidir 14.
- Tereyağı: Kazeini alınmış sade yağ olarak bilinen tereyağı kullanılması önerilir 14.
- Kavurma: Mısır ununu rengi kahverengiye dönene kadar kavurmak gerekir 5.
- Su yerine süt: Su yerine süt kullanmak, mıhlamanın daha kremalı ve yumuşak olmasını sağlar 14.
- Peynir: Trabzon peyniri, kolot peyniri veya çeçil peyniri kullanılabilir 135.
- Karıştırma: Arada karıştırarak kısık ateşte pişirmek gerekir 13.
- Servis: Tereyağının donmaması için mıhlamayı sıcak sıcak servis etmek önemlidir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: