Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de bazı yöresel pide çeşitleri:
- Bafra Pidesi (Samsun) 234. Peynirli veya kıymalı, kapalı olarak yapılır 2.
- Sürmene Pidesi (Trabzon) 23. El ile açılan hamurun içine yöreye özgü salamura peynir ve tereyağı konur 23.
- Kır Pidesi (Kastamonu) 23. Tahinli olarak da yapılır, taş fırında değil elektrikli fırında pişirilir 23.
- Yenipazar Pidesi (Aydın) 23. Tamamen elle açılır, yanında turunç ile servis edilir 23.
- Develi Cıvıklısı (Kayseri) 23. Özel olarak hazırlanan et ile yapılır 23.
- Cantık (Bursa) 234. Lahmacunun mayalı versiyonu olarak düşünülür 23.
- Şerbetli Pide (Aksaray) 234. Üzerine özel bir şerbet dökülür 234.
- Tavas Pidesi (Denizli) 23. Hamuruna tahin katılır, üzerine bal ve ceviz serpilir 23.
Ayrıca, Trabzon yağlı pide, Nazilli pidesi, Gökçeada cicirya pidesi ve Konya bıçak arası pidesi gibi farklı yörelere ait pide çeşitleri de bulunmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: