Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pide çeşitleri kullanılan malzemeye ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterir 13. İşte bazı yaygın pide türleri:
- Kıymalı Pide: İnce açılmış hamurun üzerine baharatlarla çeşnilendirilmiş kıyma harcı eklenerek yapılır 13.
- Kaşarlı Pide: Üzeri tamamen kaşar peyniri ile kaplanarak hazırlanır 1.
- Kuşbaşılı Pide: Küçük doğranmış et parçaları, domates ve biberle zenginleştirilen bir pidedir 1.
- Sucuklu Pide: Üzerine dilimlenmiş sucuk eklenen ve genellikle yumurta ile tamamlanan bir pidedir 1.
- Ramazan Pidesi: Yuvarlak ve yassı bir formda olan, üzerine susam ve çörekotu serpilen, özellikle Ramazan ayında tüketilen geleneksel bir pidedir 12.
- Kapalı Pide: İç harcının tamamıyla kapalı olduğu ve içindeki malzemelerin lezzetini hamura hapsettiği bir pidedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: