Buradasın
Künefenin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Künefenin püf noktaları şunlardır:
- Kadayıfın Hazırlanması: Tel kadayıfın taze ve ince olması gerekir 13. Kadayıfı iyice didikleyerek havalandırmak ve tereyağıyla iyice harmanlamak önemlidir 13.
- Doğru Peynir Kullanımı: Künefe için tuzsuz ve eriyen bir peynir tercih edilmelidir 12. Geleneksel olarak Hatay peyniri kullanılır, ancak dil peyniri veya mozzarella da kullanılabilir 12.
- Pişirme Kabı: Bakır tava veya kalın tabanlı bir tava kullanmak, künefenin eşit şekilde pişmesini sağlar 1. Tavanın tabanını tereyağı ile yağlayarak kadayıfın yapışmasını önlemek gerekir 1.
- Şerbetin Kıvamı ve Dökülme Zamanı: Şerbet için şeker ve suyu kaynattıktan sonra bir iki damla limon suyu eklemek ve şerbeti ılık künefenin üzerine sıcak olarak dökmek gerekir 12. Bu, tatlının hamurlaşmasını önler 1.
- Pişirme Teknikleri: Künefeyi kısık ateşte ve sabırla pişirmek gerekir 1. Hızlı pişirmek dışının yanmasına, içinin ise çiğ kalmasına sebep olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: