Buradasın
Künefenin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Künefenin püf noktaları şunlardır:
- Kaliteli kadayıf seçimi: Taze ve ince tel kadayıf kullanılmalıdır 12. Sertleşmiş kadayıf varsa, biraz su serpip nemlendirilebilir 1.
- Kadayıfın hazırlanması: Kadayıf iyice didiklenerek havalandırılmalıdır 12. Tereyağı yakmadan eritilmeli ve kadayıfa iyice yedirilmelidir 12.
- Doğru peynir kullanımı: Tuzsuz ve eriyen bir peynir tercih edilmelidir 12. Geleneksel olarak Hatay peyniri kullanılır, alternatif olarak dil peyniri veya mozzarella kullanılabilir 12.
- Pişirme: Kısık ateşte ve sabırla pişirilmelidir 12. Hızlı pişirmek dışının yanmasına, içinin ise çiğ kalmasına sebep olur 1. Bir tarafı iyice kızardıktan sonra, geniş bir tabak veya düz kapak yardımıyla ters çevrilerek diğer tarafı da aynı şekilde pişirilmelidir 12.
- Şerbet: Şerbet için şeker ve su kaynattıktan sonra, şekerin kesilmemesi için birkaç damla limon suyu eklenmelidir 12. Şerbet, ılık künefenin üzerine sıcak olarak dökülmelidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: