Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahmacun içi hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 500 gram yağlı dana kıyma 1;
- 2 adet kırmızı biber 1;
- 3 adet yeşil biber 1;
- 2 adet orta boy soğan 1;
- 2 adet domates 1;
- 1 demet maydanoz 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 1/2 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1/4 çay bardağı su 1.
Hazırlanışı:
- Kırmızı biberleri, yeşil biberleri, soğanları ve domatesleri mutfak robotuna koyun, tamamen püre haline gelmeyecek şekilde çekin 1.
- Maydanozları ekleyin ve 10 saniye daha çekin 1.
- Domates salçası, biber salçası, sıvı yağ ve suyu ekleyin 1.
- Son olarak kıymayı ekleyin ve güzelce yoğurun 1.
- Harcın cıvık bir kıvamda olması gerekir, gerekirse biraz su ekleyin 1.
- Streç filmle sarıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin 4.
Lahmacun içini, ince açılan hamurların üzerine yayarak önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: