Lahmacun içi hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 300 gram kıyma (dana veya kuzu) 1;
- 2 adet orta boy soğan 12;
- 2 adet yeşil biber 12;
- 3 adet domates 1;
- Yarım demet taze maydanoz 1;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 12;
- 2 yemek kaşığı biber salçası 1;
- Yarım limon suyu 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- Karabiber, pul biber, tuz 1.
Hazırlanışı:
- Kıymayı derin bir kaba alın 2.
- Soğanı rendeleyin ve sıkarak suyunu çıkartın 1.
- Yeşil biberleri küçük küçük doğrayın 1.
- Domatesleri rendeleyin 1.
- Taze maydanozu ince ince kıyın 1.
- Hazırladığınız sebzeleri ve maydanozu kıymaya ekleyin 1.
- Salçaları, zeytinyağını, limon suyunu ve baharatları da ilave edin 1.
- İyice karıştırın 1.
Lahmacun içi hazırlandıktan sonra, lahmacun hamurunun üzerine yayılarak pişirilmeye hazır hale getirilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: