Buradasın
Kayseri'nin en güzel yağlaması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri'nin en güzel yağlaması için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- Hamur için:
- İç harç için:
- Üzeri için:
Yapılışı:
- Hamur hazırlığı: Un, maya, tuz ve şekeri bir kaba alıp karıştırın 12. Ilık süt ve suyu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 12. Mayalanması için 40 dakika bekletin 12.
- İç harç hazırlığı: Kıymayı tavada kavurun, soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin 12. Rendelenmiş domates, salça ve baharatları ekleyip pişirin 12.
- Lavaşların açılması: Mayalanan hamurdan bezeler yapıp servis tabağı büyüklüğünde açın 12. Tavayı ısıtıp lavaşları pişirin 12.
- Katların dizilmesi: Bir lavaş üzerine iç harçtan yayın, ardından tekrar lavaş ve harç şeklinde katları oluşturun 12.
- Servis: Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip maydanoz serperek servis edin 12.
Kayseri yağlaması yaparken hamurun iyi mayalanması, kıymalı harcın lezzetli olması ve pişirme sırasında hamurun tam kıvamında olması önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: