Buradasın
Kayseri'nin en güzel yağlaması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri'nin en güzel yağlamasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
- Hamur için: 4 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı bitkisel sıvı yağ, 1 çorba kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı kuru maya 13.
- İç harç için: 350 gram dana kıyma, 1 tatlı kaşığı şeker, 3 adet domates, 1.5 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Bir kaba unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın 1.
- Ilık süt, maya, tuz, şeker ve sıvı yağı ilave edin 1.
- Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın 1.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatın ve 40 dakika mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamuru bezeler halinde bölün ve 10 dakika daha mayalandırın 1.
- İç harcı için soğanları küp küp doğrayın ve tavada kıyma ve sıvı yağ ile soteleyin 1.
- Soğanlar kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin 1.
- Karışıma salça ekleyin ve pişmesi için bekleyin 1.
- Yavaş yavaş 1/2 su bardağı su eklerken tuz ve karabiberi de atıp karıştırın 1.
- 5 dakika pişirip ocaktan alın 1.
- Oklava yardımıyla bezeleri açın 1.
- Yapışmaz tavayı ocağa alın ve ısıtın 1.
- Açtığınız hamurları önlü arkalı tek tek pişirin 1.
- Tüm yufkalar piştikten sonra harcı dökün ve ardından diğer yufka ve harç ile kat çıkın 1.
- Tüm harç ve yufka bittiğinde maydanozla süsleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: