Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milas köftesinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Coğrafi işaretli bir ürün olması 14. 23 Ağustos 2024 tarihinde Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescili almıştır 14.
- Kendine özgü özellikleri 12. Kıymasında dananın döş veya kaburga etleri kullanılır, yağ oranı %3 ila 4,5 arasındadır, iç yağı veya kuyruk yağı katılmaz, baharat ve soğan içermez, az miktarda bayat ekmek eklenir 12.
- Taze hazırlanması 14. Günlük olarak üretilir ve taze tüketilir 14.
- Pişirme yöntemi 4. Pişirilmesinde kullanılan ızgara yöntemi, köftenin lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkarır 4.
- Eşsiz lezzeti 2. Yağlı ve yumuşacık kıvamlıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: