• Buradasın

    Havuç Tarator hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Havuç tarator, Osmanlı mutfağına ait bir mezedir 124.
    Günümüzde ise tarator, toroto veya taratuar; bazı Balkan ülkelerinde ve Kıbrıs Adası'nda yapılan ve cacıktan esinlenmiş, ona benzeyen soğuk bir yemek olarak bilinir 14. Kıbrıs’ta talatur olarak tanınır 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Havuçlu tarator nasıl yapılır?

    Havuç tarator yapmak için gerekli malzemeler: 2 büyük boy havuç; 1 su bardağı yoğurt; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 4 adet ceviz içi; 1 diş sarımsak; Tuz. Yapılışı: 1. Havuçları soyup rendeleyin. 2. Bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve havuçları ekleyip 4-5 dakika kavurun. 3. Havuçlar yumuşadıktan sonra ocağı kapatın ve soğumasını bekleyin. 4. Geniş bir kaba 1 su bardağı yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın. 5. Soğuyan havuçları bu karışıma ekleyin ve harmanlayın. 6. Karışımı servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve taze maydanoz gezdirin. Havuç tarator, bekledikçe sulanacağı için hazırlandıktan sonra kısa süre içinde tüketilmelidir.

    Havuç tarator hangi yemeklerle yenir?

    Havuç tarator, genellikle ana yemeklerin yanında sunulan bir meze olarak tüketilir. Havuç tarator, tek başına da sağlıklı bir ara öğün olarak tüketilebilir.