20 kişilik kumlu pasta yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şu şekildedir: Malzemeler: Keki için: 6 yumurta, 2 su bardağı toz şeker, 2 çay bardağı süt, 2 çay bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 2 paket vanilya, 2 paket kabartma tozu, 6 yemek kaşığı kakao. Kreması için: 3,5 su bardağı soğuk süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı kakao, 25 gram tereyağı, 80 gram çikolata. Üzeri için: 1 paket kakaolu bisküvi. Yapılışı: 1. Keki hazırlama: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Yağ, süt, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına karışımı dökün ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 2. Kreması hazırlama: Süt, un, nişasta, şeker ve kakaoyu karıştırıp kaynayana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ve çikolatayı ekleyin, eriyene kadar karıştırın. 3. Birleştirme: Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca 1 su bardağı süt ile ıslatın. Ilık kekin üzerine sıcak kremayı yayın. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. 4. Servis: Kakaolu bisküvileri robotta çekin ve pastanın üzerine serpin. Bu tarif, yaklaşık 8-10 dilim pasta yapar, 20 kişilik için malzemelerin artırılması gerekebilir.