Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dr. Oetker fındıklı kek pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 yumurta 1;
- 1 çay bardağı toz şeker 1;
- 1 çay bardağı süt 1;
- 0,5 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 poşet Dr. Oetker şekerli vanilin 1;
- 2 çay bardağı un 1;
- 2 yemek kaşığı Dr. Oetker kakao 1;
- 1 poşet Dr. Oetker hamur kabartma tozu 1;
- 1 çay bardağı fındık kırığı 1.
Üzeri için:
Pişirme aşamaları:
- 6 adet fincanın içini margarin veya tereyağı ile yağlayın 1.
- Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikserle 2 dakika çırpın 1.
- Şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın 1.
- Un, kakao ve hamur kabartma tozunu ekleyin, 1 dakika daha çırpın 1.
- Fındıkları ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın 1.
- Hazırladığınız hamuru fincanların yarısına kadar doldurun 1.
- Fincanları bir tencereye sıkıştırarak yerleştirin, yarısına gelecek kadar su doldurun, üzerine temiz bir bez örtün ve tencerenin kapağını kapatın 1.
- Orta ısıdaki ocakta kaynama başlayıncaya kadar bekletin, kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 15 dakika pişirin 1.
- Süre sonunda kapağı açın, bezi alın ve fincanları tencereden dikkatlice çıkarın 1.
- Ilık veya soğuduktan sonra arzuya göre servis tabağına ters çevirerek veya fincanda üzerlerine pudra şekeri ve fındık ile süsleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: