• Buradasın

    Dr oetker fındıklı kek nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dr. Oetker Fındıklı Kek pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 2 yumurta 1
    • 1 çay bardağı toz şeker 13
    • 1 çay bardağı süt 1
    • 0,5 çay bardağı sıvı yağ 1
    • 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin 1
    • 2 çay bardağı un 1
    • 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao 1
    • 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu 1
    • 1 çay bardağı fındık kırığı 1
    • Üzeri için 1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri 1
    • 1-2 yemek kaşığı iri kırılmış fındık 1
    Hazırlanışı:
    1. Fincanları margarin veya tereyağı ile yağlayın 1.
    2. Yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın 1.
    3. Şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın 1.
    4. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha çırpın 1.
    5. Fındıkları ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın 1.
    6. Hazırladığınız hamuru fincanların yarısına kadar doldurun 1.
    7. Fincanları bir tencerenin içine sıkıştırarak yerleştirin ve yarısına gelecek kadar tencereye su doldurun 1.
    8. Üzerine temiz bir bez örtün ve tencerenin kapağını kapatın 1.
    9. Orta ısıdaki ocakta kaynama başlayıncaya kadar bekletin, kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 15 dakika pişirin 1.
    10. Süre sonunda kapağı açın, bezi alın ve fincanları dikkatlice tencereden çıkarın 1.
    11. Ilık veya soğuduktan sonra arzuya göre servis tabağına ters çevirerek veya fincanda üzerlerine pudra şekeri ve fındık ile süsleyerek servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fındıklı keke hangi fındık konur?

    Fındıklı kek yapımında file fındık kullanılır.

    Fındıklı kekin püf noktası nedir?

    Fındıklı kekin püf noktaları şunlardır: 1. Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Yumurta ve şekerin iyice karışması için malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. 2. Şekerin Çırpılması: Şekerin yağ ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılması, kekin kabarmasını sağlar. 3. Unun Elenmesi: Un, kabartma tozu ve vanilin elekten geçirilerek eklenmelidir. 4. Karışımın Homojen Olması: Karışımın pürüzsüz ve topaksız olması için kaşık veya spatula ile iyice karıştırılmalıdır. 5. Fırın Sıcaklığı ve Süresi: Her fırının pişirme süresi farklı olabilir, bu nedenle 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirme önerilir.