Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dr. Oetker Fındıklı Kek pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 yumurta 1
- 1 çay bardağı toz şeker 13
- 1 çay bardağı süt 1
- 0,5 çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin 1
- 2 çay bardağı un 1
- 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao 1
- 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu 1
- 1 çay bardağı fındık kırığı 1
- Üzeri için 1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri 1
- 1-2 yemek kaşığı iri kırılmış fındık 1
Hazırlanışı:
- Fincanları margarin veya tereyağı ile yağlayın 1.
- Yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın 1.
- Şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın 1.
- Un, kakao ve hamur kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha çırpın 1.
- Fındıkları ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın 1.
- Hazırladığınız hamuru fincanların yarısına kadar doldurun 1.
- Fincanları bir tencerenin içine sıkıştırarak yerleştirin ve yarısına gelecek kadar tencereye su doldurun 1.
- Üzerine temiz bir bez örtün ve tencerenin kapağını kapatın 1.
- Orta ısıdaki ocakta kaynama başlayıncaya kadar bekletin, kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 15 dakika pişirin 1.
- Süre sonunda kapağı açın, bezi alın ve fincanları dikkatlice tencereden çıkarın 1.
- Ilık veya soğuduktan sonra arzuya göre servis tabağına ters çevirerek veya fincanda üzerlerine pudra şekeri ve fındık ile süsleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: