Buradasın
Roaster piliç nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Roaster piliç pişirme tarifi için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet fırınlık piliç (2,5-3 kg) 2
- 1 çorba kaşığı deniz tuzu 2
- 2 adet limon 2
- 1 baş sarımsak (diş diş ayrılmamış, yatay olarak 2’ye kesilmiş) 2
- 2 adet orta boy soğan (yatay olarak 2’ye kesilmiş) 2
- 100 gr tereyağı 2
- 2 çorba kaşığı kimyon tohumu 2
- 2 çorba kaşığı kekik 2
- 500 gr orta boy havuç (parmak ebadında kesilmiş) 2
- 500 gr pırasa (ince gövdeli, 4 cm uzunluğunda kesilmiş) 2
- 500 gr küçük boy pancar (arzu edilen ebatta kesilmiş) 2
- 100 gr bal 2
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi 2
Pişirme adımları:
- Limonların bir tanesinin suyunu sıkın 2. Kalan limonu kalın elma dilimi kesin 2.
- Deniz tuzu ve limon suyu ile piliç’in, göğüs but ve göğüs kafesi boşluğunu iyice ovun 2.
- Göğüs kafesine, sarımsak, soğan ve limon dilimlerini yerleştirin 2.
- Piliç’le birlikte verilen pişirme termometresini, kullanma talimatında olduğu gibi piliç’in göğüs etine yerleştirin 2.
- Pişirme torbasına 1 tatlı kaşığı un koyup, torbanın her tarafının unlanmasını sağlayın ve fazla unları silkeleyin 2.
- Piliç’i pişirme torbasına yerleştirip, torbanın ağzını yanmaz tel ile sıkıca bağlayın 2. Toplu iğne ile torbanın üzerinde birkaç delik açın 2.
- Piliç’i kenarlarında boşluk kalacak büyüklükte bir fırın kabına yerleştirin 2.
- Önceden ısıtılmış 190ºC fırında, yaklaşık 50-60 dakika pişirdikten sonra, pişirme termometresinin hareketini takip edin 2.
- Tereyağını ısıtıp, kimyon tohumu, kekik ve sebzeleri katın 2. Orta ateşte ve karıştırarak 1-2 dakika ısıtın 2.
- Üzerlerine bal ve elma sirkesini gezdirin 2. Orta ateşte ve ara ara karıştırarak, sebzeler arzu
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: