Roaster piliç pişirme tarifi için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 adet fırınlık piliç (2,5-3 kg) - 1 çorba kaşığı deniz tuzu - 2 adet limon - 1 baş sarımsak (diş diş ayrılmamış, yatay olarak 2’ye kesilmiş) - 2 adet orta boy soğan (yatay olarak 2’ye kesilmiş) - 100 gr tereyağı - 2 çorba kaşığı kimyon tohumu - 2 çorba kaşığı kekik - 500 gr orta boy havuç (parmak ebadında kesilmiş) - 500 gr pırasa (ince gövdeli, 4 cm uzunluğunda kesilmiş) - 500 gr küçük boy pancar (arzu edilen ebatta kesilmiş) - 100 gr bal - 1 çorba kaşığı elma sirkesi Pişirme adımları: 1. Limonların bir tanesinin suyunu sıkın. 2. Deniz tuzu ve limon suyu ile piliç’in, göğüs but ve göğüs kafesi boşluğunu iyice ovun. 3. Göğüs kafesine, sarımsak, soğan ve limon dilimlerini yerleştirin. 4. Piliç’le birlikte verilen pişirme termometresini, kullanma talimatında olduğu gibi piliç’in göğüs etine yerleştirin. 5. Pişirme torbasına 1 tatlı kaşığı un koyup, torbanın her tarafının unlanmasını sağlayın ve fazla unları silkeleyin. 6. Piliç’i pişirme torbasına yerleştirip, torbanın ağzını yanmaz tel ile sıkıca bağlayın. 7. Piliç’i kenarlarında boşluk kalacak büyüklükte bir fırın kabına yerleştirin. 8. Önceden ısıtılmış 190ºC fırında, yaklaşık 50-60 dakika pişirdikten sonra, pişirme termometresinin hareketini takip edin. 9. Tereyağını ısıtıp, kimyon tohumu, kekik ve sebzeleri katın. 10. Üzerlerine bal ve elma sirkesini gezdirin. Orta ateşte ve ara ara karıştırarak, sebzeler arzu