Buradasın
Et suyunun berrak olması için ne yapmak gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et suyunun berrak olması için şu adımlar izlenebilir:
- Kemiklerin suda bekletilmesi 1. Kemiklerin üzerindeki kan ve pıhtıların suya geçmesi için suda bekletilmesi, et suyunun berrak olmasına yardımcı olur 1.
- Kaynama sırasında köpüklerin alınması 14. Kaynama sırasında oluşan köpüklerin bir kepçe yardımıyla alınması, berrak bir et suyu elde edilmesini sağlar 14.
- Düşük ateşte pişirme 25. Et suyunun düşük ateşte, tıngırdatarak (çok kısık ateşte hafifçe kaynatarak) pişirilmesi, bulanıklaşmasını önler 5.
- Tel süzgeçle süzme 5. Pişirme işlemi bittikten sonra et suyunun tel süzgeçten geçirilmesi, berrak bir sıvı elde edilmesini sağlar 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: