Buradasın
Nohutlu pilavın tane tane olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohutlu pilavın tane tane olması için şu adımlar izlenebilir:
- Nohutların hazırlanması: Nohutlar bir gece önceden ıslatılmalı veya düdüklü tencerede hızlıca haşlanmalıdır 2.
- Pirinç seçimi: Orta boy pirinç kullanmak, pilavın tane tane olmasını sağlar 2. Baldo veya osmancık pirinç gibi tane yapısı düzgün pirinçler tercih edilmelidir 4.
- Yağ kullanımı: Tereyağı ve zeytinyağının karışımı, pilavın daha lezzetli olmasını sağlar 2.
- Doğru su oranı: Pirinç ve nohut karışımına, pirinç için 1,5-2 kat su eklenmelidir 25.
- Pişirme yöntemi: Pilav, kaynadıktan sonra kısık ateşe alınmalı ve kapağı hiç açılmamalıdır 45.
- Demlendirme: Pilav piştikten sonra, tencere kapağının altına kağıt havlu konularak 10-15 dakika demlenmeye bırakılmalıdır 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: