Buradasın
Risalamande tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Risalamande tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 125 gram kırık pirinç veya sütlaç pirinci 1;
- yarım su bardağı su 1;
- 1 litre tam yağlı süt 1;
- 2 paket şekerli vanilin veya bir vanilya çubuğu 1;
- 75 gram soyulmuş çiğ badem 1;
- 250 ml krema 1;
- 75 gram şeker 1;
- vişne sosu için: 200 gram çekirdeği çıkarılmış vişne, 1 paket vanilya, 150 gram şeker, 150 miligram su, 1 çorba kaşığı vişne suyu, 2 tatlı kaşığı mısır nişastası 1.
Yapılışı:
- Vanilya çubuğunu kesip içindeki çekirdekleri çıkarın 1.
- Su ve pirinçleri kaynatın, su buharlaşınca süt ve vanilyayı ekleyip çok katı bir sütlaç olana kadar pişirin 1.
- Bademleri dişe gelecek şekilde doğrayın, kremayı çırpın 1.
- Bademleri ve şekeri soğuyan sütlaca ekleyin, ardından kremayı azar azar karıştırın 1.
- Vişne sosu için vişne, vişne suyu ve şekeri kaynatın, mısır nişastasını su ile karıştırıp kaynayan karışıma ekleyin 1.
- Bademli sütlacı kaselere alın, üzerine vişne sosundan ekleyin 1.
Not: Tatlıyı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: