Buradasın
Risalamande tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Risalamande tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- 100 g baldo pirinç 13;
- 150 ml su 13;
- 500 ml süt 13;
- 1 çay kaşığı limon rendesi 13;
- 1-2 tatlı kaşığı şeker 13;
- 1 tutam tuz 13;
- 50 g çiğ badem (soyulmuş ve kıyılmış, sadece bir tane bütün bırakılır) 13;
- Krem şanti için 200 ml soğuk krema, 1 tatlı kaşığı pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1-2 damla badem özütü 13;
- Vişneli sos için 250 g vişne (dondurulmuş), 1 yemek kaşığı şeker, 100 ml su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 tatlı kaşığı mısır nişastası + 50 ml su, 1-2 damla badem esansı (arzuya göre), 1 tatlı kaşığı tereyağı (arzuya göre) 13.
Yapılışı:
- Pirinci yıkamadan su, limon rendesi, şeker ve tuzla birlikte bir tencereye alarak orta ateşte 2-3 dakika kaynatın 13.
- Sütü ilave ederek kaynatmaya devam edin 13.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 30-40 dakika süreyle ve arada karıştırarak pişirin 13.
- Kıyılmış bademi ilave ederek soğumaya bırakın 13.
- Bir kapta soğuk krema, şeker, badem özütü ve vanilyayı mikserle çırparak serte yakın bir kıvamda krem şanti elde edin 13.
- Vişneli sos için donuk vişne, şeker, su, limon suyunu ufak bir tencereye alın 13.
- Kaynar gibi olduğunda su ile karıştırılmış nişastayı ilave edin ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde edin 13.
- Soğuk sütlaç ile krem şantiyi spatula ile karıştırın ve içerisine tek bir bütün bademi koyarak servis kasesi veya kaselerine aktardıktan sonra vişneli sos ile birlikte servis edin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: