Buradasın
Telli Baba tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Telli Baba tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Şerbet: Şerbeti önceden hazırlayıp soğutmak önemlidir 12. Tatlının sıcak, şerbetin ise soğuk olması, şerbetin tatlı tarafından iyi çekilmesi için gereklidir 1.
- Hamur Kıvamı: Hamurun yumuşak kıvamlı olması gerekir 14. Unu birden boşaltmak yerine yavaş yavaş eklemek gerekir 1.
- İç Harcı: Çiğ kadayıf kullanılması önerilir, ancak bulunamazsa kızartılmış kadayıf da kullanılabilir 12. Fındığın veya cevizin toz haline gelecek kadar çekilmiş olması gerekir 2.
- Pişirme: Tatlılar fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbet dökülmelidir 4.
- Bekletme: Tatlılar, şerbeti iyice çekmesi için en az 6-8 saat, en iyisi 24 saat bekletilmelidir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: