Buradasın
Mayasız poğaça hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayasız poğaça hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 4 su bardağı un (3. bardaktan sonra kontrollü ekleyelim) 1;
- 1,5 paket kabartma tozu 1.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alın 1.
- Azar azar unu ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 15.
- Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 20 dakika dinlendirin 1.
İç harcı için:
Üzeri için:
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp el ile açın, içine harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın 1. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin 1. 190 derece fırında 25 dakika pişirin 1.
Mayasız poğaça hamurunun yapımında kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında bekletilmiş olmasına özen gösterilmelidir 1. Ayrıca, hamur yoğurulduktan sonra toparlanması için 20 dakika dinlendirilmesi önemlidir 1. Poğaçaların kabarırken açılmaması için kenar kısımlarına çatal ile iyice bastırılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: