Buradasın
Mayasız poğaça hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayasız poğaça hamuru yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 100 g oda sıcaklığında tereyağı 1
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için) 13
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1
- 1 paket kabartma tozu 13
- 1 çay kaşığı tuz 13
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber 1
- 2,5-3 su bardağı un 1
- İçi için kaşar, lor peyniri veya beyaz peynir 1
- Üzeri için ay çekirdeği içi, susam, çörek otu vb. 1
Hazırlanışı:
- Tereyağı, 1 yumurta, 1 yumurta akı, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve toz biberi derin bir kapta karıştırın 1.
- Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun 13.
- Hamurdan cevizden büyük mandalinadan küçük parçalar açıp avcunuzda yuvarlak şekilde açın 1.
- İçine peynir koyup kapatın ve fırın tepsisine dizin (yağlamanıza veya yağlı kağıt sermenize gerek yok) 1.
- Kenarlarını çatalla bastırarak yapıştırın 1.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu, vb. gezdirin 1.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: