Buradasın
Zeytinli açma hamuru nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinli açma hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 13;
- 1/2 su bardağı ılık su 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 paket instant maya (10 gram) 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) 1.
Hazırlanışı:
- Bir yoğurma kabında süt, su, sıvı yağ, toz şeker ve mayayı karıştırın 1.
- Azar azar un ve tuz ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun 1.
- Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın 1.
- Her parçayı elinizle açarak içine zeytin ve zeytinyağı karışımından bir miktar koyun 1.
- Hamuru rulo şeklinde sarın ve iki ucunu birleştirerek halka şekli verin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: