Buradasın
Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kemalpaşa tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 2 su bardağı un, 3 çorba kaşığı margarin, 150 gr lor peyniri, 1 çay kaşığı karbonat, 2 adet yumurta 1.
- Şerbet için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı limon suyu 1.
Yapılışı:
- Hamuru hazırlayın: Un, margarin, lor peyniri, karbonat ve yumurtaları bir kapta yoğurun 12. Hamuru pürüzsüz ve yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin 1.
- Hamuru dinlendirin: Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru üzerini nemli bir bezle örtün ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin 1.
- Tatlıları şekillendirin: Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın 12. Tatlıların üzerini hafifçe çatalla bastırarak çizebilirsiniz 1.
- Fırında pişirin: Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine tatlıları dizin ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin 12. Tatlıların üzeri altın rengi alana kadar pişmesini bekleyin 1.
- Şerbeti hazırlayın: Bu sırada şerbeti hazırlamak için bir tencerede su, şeker ve limon suyunu karıştırın 1. Şerbeti orta ateşte kaynatın ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin 1.
- Tatlıları şerbetleyin: Fırından çıkan tatlıları soğumaya bırakın 1. Soğuyan tatlıları ılık şerbetin içine dökün ve tatlıların şerbeti tamamen emmesini sağlayın 1. Tatlıları şerbetin içinde fazla bekletmemeye dikkat edin 1.
- Servis edin: Şerbetini emen tatlıları servis tabağına alın ve üzerlerine ceviz veya fındık süsleyebilirsiniz 1. Soğuk olarak servis etmeniz tavsiye edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: