Buradasın
Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kemalpaşa tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı un 2.
- Şerbet için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu 2.
Yapılışı:
- Hamur hazırlığı: Yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu bir karıştırma kabına alın 2. Üzerine irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin 2. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun 2.
- Pişirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp fırın tepsisine yerleştirin ve 180 derecede üzeri kızarana kadar 25 dakika pişirin 2.
- Şerbetleme: Tatlılar sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine gezdirin 2.
- Servis: Şerbetini çektikten sonra Hindistan cevizi serperek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: