Buradasın
Simit poğaça açma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Simit poğaça açma yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 çay bardağı şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 paket yaş maya 1;
- Aldığı kadar un 1;
- Üzeri için 2 yemek kaşığı pekmez, yarım çay bardağı su, susam 1.
Yapılışı:
- Tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabına koyun, şeker, tuz ve yaş mayayı ekleyip karıştırın 1.
- Kontrollü bir şekilde azar azar un ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun 13.
- Hamurun üzerini streçleyip 1 saat dinlendirin 1.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve tepsiye dizin 1.
- Kasede pekmez ile suyu karıştırın, bezeleri bu karışıma batırın ve ardından susama bulayın 1.
- 150 derece fırında pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: