Buradasın
Simit poğaça açma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Simit poğaça açma yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1/2 paket yaş maya 1
- 150 ml ılık su 1
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1
- 500 g un 1
- 250 g margarin 1
- 2 adet yumurta 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1/2 çay bardağı pekmez 1
- 1.5 çay bardağı su 1
- 50 g kavrulmuş susam 1
Yapılışı:
- Unu eleyip yoğurma kabına alın 1.
- Yaş mayayı ılık su ve şekerle birlikte ayrı bir kasede karıştırıp, 15 dakika bekletin 1.
- Unun ortasını havuz gibi açın 1. Mayalı suyu, tuzu, yumurtaları ve oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyip yoğurmaya başlayın 1.
- Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 1.
- Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin 1.
- Hamurdan 40’ar gramlık bezeler hazırlayın 1.
- Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde avucunuzun içinde yuvarlayıp uzun bir silindir hamur şeklinde açın 1.
- Hamuru ikiye katlayıp kendi ekseninde ters yönde çevirerek burgu şekline getirin 1.
- Burgu hamurun her iki ucunu birleştirerek bastırıp simit şeklini verin 1.
- Simit şeklini verdiğiniz hamuru önce pekmezli suya, sonra da susama bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 1.
- Hamur bitene dek aynı işleme devam edin 1.
- Simit poğaçaları oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin 1.
Püf noktası: Tarife başlamadan önce yağ ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına özen gösterin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: