Beşiktaşlı pasta yapmak için gerekli malzemeler: Kek için: 3 yumurta, 2 kahve fincanı şeker, 1 kahve fincanı su, 3 yemek kaşığı kakao, 3 kahve fincanı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, biraz limon kabuğu rendesi. Krema için: 3 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı margarin, hindistancevizi, 1 tane muz (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dakika çırpın. 2. Su ekleyip hafif karıştırın, limon kabuğu rendeleyin. 3. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu bir tabakta karıştırın, eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin. 4. Tahta kaşıkla hamuru söndürmeden karıştırın, yağladığınız mini fırın tepsisine boşaltın. 5. 150 dereceli fırında pişirin. 6. Bu arada krema malzemelerini vanilya, margarin, hindistancevizi ve muz hariç karıştırıp pişirin. 7. Krema soğuyunca vanilya, margarin ve hindistancevizi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın. 8. Muzu küçük doğrayıp kremaya ekleyin, hafif karıştırın. 9. Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde çıkarın. 10. Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltın. 11. Bir yuvarlak kek parçasını alın, 1 çorba kaşığı dolusu kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atın. 12. Elinizle yuvarlayarak kek parçalarının her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayın. 13. Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirin. Alternatif bir Beşiktaşlı pasta tarifi: Malzemeler: 3 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 3 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı kakao. Yapılışı: 1. Yumurtaları ve şekeri derin bir kabın içerisinde çırpın. 2. Sıvı yağı ve sütü ekleyerek karıştırın [