Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufka ekmek yapımı için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Un ve tuzu bir kapta karıştırın 12.
- Yavaş yavaş suyu dökerek, aynı zamanda elle yoğurarak kulak memesi kadar yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Hamuru 15 dakika dinlendirin 1.
- 12 topa bölün 1.
- Bolca unlanmış bir çalışma yüzeyinde, her bir hamur topunu ince bir oklava kullanarak kağıt kadar ince olana kadar açın 1.
- Büyük bir yapışmaz tavada veya sacda her iki tarafını da kısa süre pişirin 1.
- Pişen yufkaları üst üste gelecek şekilde dizin ve serin bir yerde saklayın 3.
Alternatif olarak, yufkayı pişirmeden önce üzerine yağ ve yumurta ekleyebilir veya maya kullanabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: