Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 4 adet yumurta 23;
- 1,5 su bardağı toz şeker 23;
- 1 çay bardağı süt 23;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 23;
- 2 su bardağı un 23;
- 1 paket vanilin 23;
- 1 paket kabartma tozu 23.
Hazırlanışı:
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın 13.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpın 2.
- Kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyin, un tamamen karışana kadar karıştırın 2.
- Yağlanmış dikdörtgen bir borcama kek karışımını dökün 23.
- Önceden ısıtılmış 185°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin 23.
- Kek piştikten sonra tamamen soğumasını bekleyin 2.
- Çikolata sosu için süt, toz şeker ve kakaoyu kaynayana kadar pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın 2.
- Keki kareler halinde kesin, her kareyi köşeden köşeye ikiye bölerek üçgen dilimler oluşturun 2.
- Keklerin kenarlarını çikolata sosuna batırın ve ardından Hindistan cevizine bulayın 2.
- Servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: