Buradasın
Kayısı reçeli nasıl yapılır püf noktaları?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayısı reçeli yapımı ve püf noktaları:
Malzemeler:
- 1 kg kayısı
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
- Yarım limon suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu 13
Yapılışı:
- Kayısıları yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın 2.
- Kayısıları tencereye alarak üzerine toz şekeri dökün ve tencerenin kapağını kapatıp 5-6 saat veya gece boyunca bekletin 2.
- Kayısılar suyunu saldıktan sonra ocağa alarak orta ateşte karıştırarak pişirin 1. Eğer kayısılar yeterince sulu değilse, 1 su bardağı içme suyu ilave edebilirsiniz 1.
- Reçel kaynamaya başladığında içine limon suyu veya limon tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın 1.
- Reçeli çok uzun süre pişirmeyin, aksi takdirde ekşimeler olabilir 1.
- Ocaktan aldıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyerek karıştırın 13.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra sterilize edilmiş cam kavanozlara aktarın ve kapağını sıkıca kapatın 1.
- Kavanozları ters çevirerek oda sıcaklığına gelmesini bekleyin 2.
- Soğuyan reçeli serin ve kuru bir yerde uzun süre muhafaza edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: