Buradasın
Ev yapımı doğum günü pastası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı doğum günü pastası yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 6 adet yumurta 1
- 2.5 su bardağı toz şeker 1
- 2 paket vanilin 1
- 2 paket kabartma tozu 1
- 3 su bardağı un 1
- 1 çay bardağı sıcak su 1
- 600 ml sıvı krema 1
- 2 paket toz krem şanti 1
- 400 gr labne peyniri 1
- 1 paket vanilin 1
- Yeşil gıda boyası (isteğe bağlı) 1
- Muz ve sütlü çikolata (süslemek için) 1
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri geniş bir kapta yaklaşık 2 dakika çırpın 1.
- Sıcak suyu ekleyin ve 1 dakika daha çırpmaya devam edin 1.
- Vanilin, un ve kabartma tozunu ekleyerek karışımı pürüzsüz hale gelene kadar çırpın 1.
- Pandispanya hamurunu geniş bir tepsiye dökün ve üzerine isteğe bağlı olarak gıda boyası ekleyin 1.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin 1.
- Krema için sıvı kremayı çırpma kabına alın ve üzerine toz krem şantiyi ekleyerek yaklaşık 1 dakika çırpın 1.
- Karışıma labne peyniri ve vanilini ekleyin, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın 1.
- Kremayı buzdolabında 15 dakika dinlendirin 1.
- Pişen pandispanyayı kalıba göre kesin ve katmanlar arasına krema sürerek pastayı hazırlayın 1.
- Arasına muz ve çikolata ekleyin, üstünü tekrar kremayla kaplayarak süslemelerinizi yapın 1.
- Pastayı buzdolabında en az 2 saat bekletin, ardından servis edin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: