Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde pastırma yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg dana antrikot 2
- 1 su bardağı tuz 2
- 1 çay bardağı su 2
- 1 çorba kaşığı çemen tozu 2
- 1 çorba kaşığı pul biber 2
- Yeterli miktarda sıvı yağ 2
Yapılışı:
- Eti hazırlama: Dana antrikotu yıkayıp suyunu süzerek kurulayın 2.
- Tuzlama: Eti bir kaba alın ve üzerine 1 su bardağı tuzu ekleyin, tuzla iyice ovaladıktan sonra streç film ile sarın ve buzdolabında 24 saat bekletin 2.
- Yıkama: Bir gün bekleyen eti çıkarıp tuzunu iyice yıkayın, tekrar streç film ile sarıp buzdolabında 3 gün daha bekletin 2.
- Baharatlama: Üç gün sonunda eti çıkarın ve üzerine 1 çorba kaşığı çemen tozu, 1 çorba kaşığı pul biber ve sıvı yağı ekleyin, eti bu karışımla iyice ovun 2.
- Son bekleme: Eti tekrar streç film ile sarın ve buzdolabında 1 hafta daha bekletin 2.
Bir hafta sonunda ev yapımı pastırmanız servise hazır olacaktır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: