Çilekli pastanın kremasını yapmak için gerekli malzemeler: 200 gram taze çilek; 400 ml süt; 100 gram toz şeker; 40 gram un; 40 gram nişasta; 2 adet yumurta sarısı; 1 paket vanilin; 50 gram tereyağı. Hazırlanışı: 1. Çilekleri yıkayın, saplarını ayırın ve küçük parçalara kesin. 2. Bir tencerede, sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarılarını bir araya getirerek karıştırın. 3. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 4. Kremanın ocaktan alındıktan sonra içine vanilin ve tereyağını ekleyin. 5. Hazırladığınız kremanın içine doğradığınız çilekleri ekleyin ve karıştırın. 6. Kremayı bir kaba aktarın ve üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında en az 1 saat soğutun. Alternatif bir çilekli pasta kreması tarifi: Derin bir tencere içerisine şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve sütün yarısını ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra geri kalan sütü ilave edip ocağa alın ve kremanız koyu kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırıp pişirin. Kremanız koyulaşınca ocaktan alın ve içerisine tereyağı, vanilyayı ilave edip iyice karıştırın. Kremanızı soğumaya bırakın. Krema soğurken arada bir karıştırmayı unutmayın ki kabuklanmasın. Krema soğuduktan sonra çileği robotta biraz çekin ve kremanızın içerisine ilave edip karıştırın.