Buradasın
Latte pastanın kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Latte pastanın kreması için gerekli malzemeler:
- 500 ml süt 1;
- yarım su bardağı toz şeker (85 gr) 1;
- 1 adet yumurta 1;
- yarım su bardağı nişasta 1;
- 1 tepeleme yemek kaşığı un 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
- 1,5 çay kaşığı nescafe (damak tadına göre arttırılıp azaltılabilir) 1;
- yarım paket sıvı krema 1.
Yapılışı:
- Şeker, yumurta, nişasta ve unu tencereye alın 1.
- Yavaş yavaş sütü ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpın 1.
- Ocağı açın, kaynayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin 1.
- Kıvamı koyulaşınca kapatıp tereyağı, kahve ve vanilyayı ekleyin 1.
- Üzerini streçle kaplayıp soğumaya bırakın 1.
- Soğuduktan sonra soğuk krema ekleyerek çırpın 1.
Krema tarifi, farklı kaynaklarda küçük değişikliklerle de yer alabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: